Hileler her oyunda kötü bir oyun deneyimine neden olurken Tekken 8’deki hilelere yönelik somut bir adım atıldı. İşte detaylar.

Tekken 8 yönetimi, oyundaki hile kullanım oranlarının artmasının ardından harekete geçti. Adil ve rekabetçi bir ortam yaratılmasını hedeflediklerini duyuran yönetim, hile yapan oyunculara karşı bundan sonraki süreçte sert yaptırımların uygulanacağını söyledi. Tekken 8’de hile kullanımının önüne geçmek isteyen geliştirici ekip, bunun için sıkı bir takip yapacak. Zira oyunda hileler nedeniyle hilesiz oynayan oyuncuların hiçbir şansı kalmadığı gibi oyundaki derece listeleri de karışıyor. Oyuncular sadece derece kaybetmekle kalmayıp aynı zamanda hile nedeniyle sürekli yenilmek zorunda kalıyor.

Tekken 8'de Hileler Arttı, Yasak Geldi!
Tekken 8’de Hileler Arttı, Yasak Geldi!

Tekken 8’de Hileciler Tespit Edilecek

Konuyla ilgili X üzerinden açıklama yapılırken Bandai Namco olarak sürecin sıkı takibe alındığı vurgulandı. Lider tabloları üzerinden inceleme başlatan ekip, hile yaptığı tespit edilen oyuncuları ağır şekilde cezalandıracak. Şu andaki durumda oyuncular hile konusunda 1 kez uyarılacak. Oyuncunun tekrar hile yaptığı tespit edildiğinde ise oyuncuların tüm verileri sıfırlanacak ve ardından hesapları kapatılacak. “Bu konudaki gelişmeler hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda sizi bilgilendireceğiz,” denilen açıklama, Tekken 8’de hareketli günlerin yaşanacağı da ortaya koydu.

Piyasaya giriş yapmasının üzerinden az bir süre geçmesin rağmen hileler ile gündemden düşmeyen Tekken 8 için en büyük handikaplardan birisi bu oldu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir