2022 yılında kripto para borsa ve sistemlerine yönelik saldırılar arttı. Araştırmalara göre 2022’nin son çeyreğinde 405 milyon dolar değerinde kripto çalındı. İşte rapordan dikkat çeken detaylar.

Blokzinciri Güvenlik İttifakı tarafından yapılan yeni araştırmada, kripto paralara yönelik saldırılar incelendi. 37 farklı saldırının yapıldığı çeyrekte toplam çalınan kripto miktarı 405 milyon dolar oldu. Saldırıların daha çok merkeziyetsiz borsalar ve köprü teknolojiler olması ise dikkat çekti.

3 ayda 37 saldırı yapıldı

Blok zinciri Güvenlik İttifakı raporuna göre 37 saldırının toplam zararı 405 milyon dolar oldu. İlk 9 ay içerisinde ise toplamda 2.3milyar dolarlık bir saldırı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan BHDB Bilişim’in Kurucusu Tekin Uğuz, “Kripto ekosistemi içinde saygın bir veri kaynağı olarak kabul edilen Coinmarketcap, bu borsaların yalnızca 252’sini izliyor. Yatırımcılar için doğru kripto para borsası seçimi önemliyken, kripto para borsası kurarak sektörde ilerlemek isteyenlerin ise doğru ve güvenli yazılımı bulmaları gerekiyor” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir