Mart ayı ile birlikte tanıtımı merakla beklenen Tecno Spark 10 5G teknik özellikleri netleşti. Detaylara bir göz atalım.

MWD’de Spark 10 Pro modelini tanıtan Tecno, seri için ana model olmasını planladığı Tecno Spark 10 5G’yi tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni modelde olması beklenen detayların ne olduğu ise merak konusu, biraz bu merakı giderelim.

Teknik özellikleri açısından Tecno Spark 10 5G

İşlemcisi konusunda net bir bilgiye ulaşılamayan Tecno Spark 10 5G modelinin MediTek tarafından 8GB RAM ve 8GM sanal RAM özelliklerine sahip işlemci tarafından destekleceği edinilen bilgiler arasında.

Akıllı telefonun ekran özellikleri incelenecek olursa; ekran büyüklüğünün 6.6 inç, çözünürlüğün 1080 x 2460 Full HD, IPS LCD ekran olup 20.5:9 en boy oranına sahip olduğu görülüyor. Kamerada olması beklenen özellikler ise şu şekilde; arka kısımda yer alan ana kamera 50 Megapiksel niteliğinde ve 2 Megapiksel derinlik kamerasının yanı sıra LED flaş da yerini cihazda alacak. Ayrıca 16 Megapiksellik bir ön kamera da özçekimlerde kullanıcılara eşlik edecek.

Bataryası 5.000 mAh olan cihaz 18W hızlı şarj desteği de sunacak. 8GB RAM ve 8GB genişletilebilir RAM imkanı olan Spark 10 5G, 128GB dahili depolama ile kullanıma sunulacak. Çift SIM özelliği olan cihazda NFC ve 3.5 mm jak girişi özelliklerini de barındırıyor.

Mart ayının sonunu görmeden piyasaya sürülmesi beklenen cihaz net olarak tanıtım tarihine sahip değil. Cihazda yer alacaklara bakılmaya devam ettiğimizde arka kısımda çapraz biçimde iki adet sensör dikkat çekiyor ayrıca sızan görüntüler incelendiğinde ise ön tarafta su damlası çentik gözlerden kaçmıyor.

TECNO SPARK 10 Pro

Tecno Spark 10 5G fiyatı ile cazip bir seçenek

Rakiplerine kıyasla piyasada daha uygun fiyatlı ürünler kategorisinde yer alan Tecno Spark 10 5G fiyat etiketinin 13.000 Hindistan Rupisi yani 2.999,91 Türk Lirası + vergiler biçiminde olması beklenmekte.

Uygun fiyatıyla dikkat çeken Tecno Spark 10 5G modelinin henüz işlemci bilgisine ulaşılmasa da cazip fiyatı tercih edilmesinde etken gibi gözüküyor? Bu konuda fikirlerinizi yorumlarda bekliyoruz.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunu, Endüstri Mühendisliği öğrencisi, İmza'da Dijital Çırak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir