Tecno POVA 6 serisi resmen tanıtıldı. Şirketin ilk Hindistan pazarında satışa çıkaracağı modeller devasa bataryalarıyla dikkat çekiyor.

Tecno, yeni modelleriyle akıllı telefon pazarındaki payını arttırmaya devam ediyor. Şirketin tanıttığı son modeller 5G destekli Tecno POVA 6 serisi oldu. Tecno POVA 6 ve Tecno POVA 6 Neo olarak iki modelle piyasada yer alacak şirket, 120Hz ekranı ve büyük kapasiteli bataryalarıyla dikkat çekmeyi başardı.

Tecno POVA 6 Serisi Özellikleri Neler?

Tecno POVA 6 ve Tecno POVA 6 Neo için resmi site üzerinden listeleme yapan şirket, yeni modeller hakkındaki soru işaretlerini de böylece gidermiş oldu. Her iki telefon da tasarım gibi detaylarda büyük benzerlik taşıyor. Neo modeli ise daha üst düzey modelleriyle de öne çıkıyor.

Tecno POVA 6 Serisi Yüksek Kapasiteli Bataryalarıyla Piyasada!
Tecno POVA 6 Serisi Yüksek Kapasiteli Bataryalarıyla Piyasada!

Her iki model de aynı arka kamera kurulumlarına sahip. MediaTek Helio G99 Ultimate işlemcilerin kullanıldığı telefonda, Android 14 tabanlı HiOS 14 kullanılıyor. Her iki model de 6.78 inç ekran kullanılıyor. FHD+ çözünürlüğe, 120Hz yenileme hızına sahip olan telefonlarda selfie kamerası ise ortaya hizalanmış durumda. Dolby Atmos, USB-C bağlantı noktası, Çift 4G VoLTE, NFC ve 3,5 mm jak gibi bağlantı seçenekleriyle piyasada yer alacak POVA 6 serisindeki farklılıklar ise parmak izi tarayıcısı gibi detaylarda ortaya çıkıyor. Temel versiyon yanda parmak izi tarayıcısı ve LCD ile kullanım sunarken üst model ekran altı parmak izi tarayıcısı ve AMOLED teknoloji sunuyor.

Bu temel farkların yanı sıra standart model, 256GB depolama alanı ile 8GB ve 12GB RAM seçenekleriyle sunuluyor. Neo modeli ise 128 GB ve 256 GB depolama seçenekleriyle 8 GB RAM ile sunuluyor.

Kameralara geçildiğinde ise POVA 6 108 MP ana sensöre, POVA 6 Neo ise her ikisi de AI destekli 2 sensörle desteklenen 50 MP ana kamerayı kullanıyor. Önde ise standart ve neo modellerde sırasıyla 32 MP ve 8 MP selfie kameralar yer alıyor. Bataryada farklılıkların yer aldığı Tecno POVA 6 serisinde POVA 6 70W hızlı şarj desteğine sahip 6.000mAh bataryayı, Neo modeli ise 33W şarj desteğine sahip 7.000 mAh bataryayı kullanıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir