Tecno Camon Premier 5G için resmi tanıtım MWC’de yapıldı. İşte yeni modelin öne çıkan özellikleri…

Tecno, MWC 2024’te yeni modelleri için lansmanlarını gerçekleştirdi. Markanın yeni tanıtımlarında Camon 30 serisi öne sürülürken yeni seride en çok dikkat çeken model Tecno Camon Premier 5G oldu. kamera özellikleri ve kamera modülleriyle öne çıkan yeni model, telefonda video ve fotoğraf çekmeyi sevenlere alternatif olacak.

Tecno Camon Premier 5G Özellikleri

Tecno Camon Premier 5G’e özel görüntüleme sistemi kullanılıyor. PolarAce olarak adlandırılan bu yeni model, Sony’nin CXD5622GG çipiyle çalışıyor ve böylece ISP ile çok daha net, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar elde edilebiliyor.

Tecno Camon Premier 5G Tanıtıldı! İşte Özellikleri
Tecno Camon Premier 5G Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Tecno yeni modelin tanıtımında iddialı açıklamalarda bulundu. Henüz teyit edilmeyen bu iddiaya göre Tecno Camon Premier 5G  bir ilk olma özelliğini taşıyacak. Bilgi işlem gücü sayesinde yeni model HDR video çekimini üst düzeyde gerçekleştirebilecek. 4K Ultra Gece Görüşü sağlayan model, gece çekimlerini üst düzeye çıkaracak. ISP teknolojisiyle bunu başaran yeni model, 4K 30FPS video işleyebilecek. Kamerada yapay zekaya da yer veren Tecno, bu yapay zeka sayesinde insanların cilt tonlarını en iyi şekilde ayarlıyor. Üstelik istenmeyen nesnelerin kaldırılması gibi pek çok işlem de kolayca yapılabiliyor.

Tecno Camon Premier 5G Kamera Teknik Özellikleri

Tanıma göre cihazda yer alan kamera ve sensörlerin özellikleri şöyle;

  • OIS destekli, 50 MP Sony IMX890 (1/1,56”, 1,0μm piksel) kamera
  • 3x optik zum ve 60x hibrit zum destekli 50 MP 70 mm’lik periskop kamera
  • 50 MP ultra geniş kamera

Arkada 3’lü kamera kurulumuna sahip olan cihazın önünde ise 50 MP kamera bulunuyor.

Ekrana geçildiğinde ise kullanıcıları 6.77 inç LTPO OLED teknolojinin kullanıldığı geniş bir ekran karşılıyor. Bu ekranda desteklenen maksimum çözünürlük ise 1264 x 2780. Geniş ekranın altında yer alan parmak izi tarayıcısı ise kolayca telefonun güvenli açılıp kapanmasını sağlıyor.

Android 14 ile en yeni işletim sistemi deneyimi sunacak telefonda tüm bu yapay zeka ve yüksek performansı destekleyecek Dimensity 8200 Ultra işlemci kullanılacak. Telefonda maksimum 12 GB ram ve 512 GB depolama alanı kullanılabilecek.

Ön çıkan diğer özellikler ise şöyle;

  • 70W hızlı şarjlı 5000 mAh batarya
  • Dolby Atmos hoparlör
  • Çift SIM kart yuvası, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, 3,5 mm ses jakı, Bluetooth 5.2, infrared bağlantı
  • Siyah ve mavi renk

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir