TCL, TV pazarına yönelik yaptığı girişimlerle yükselmesini sürdürdü ve 2023’ü ikincilikle kapattı.

Televizyon pazarının lider markası Samsung olsa da şirketler, büyük pastadan pay alabilmek adına son dönemlerde yoğun bir rekabet içerisine girdi. Bu alanın iddialı markalarından birisi olan TCL ise yeni modelleri ve yatırımlarıyla birlikte TV satışlarında önemli bir başarı yakaladı. Şirket, 2023 yılında en çok satış yapan marka sıralamasında ikinci olmayı başardı. Zirvede ise isim değişmedi ve Samsung pazar liderliğini sürdürdü.

En Çok TV Satışı Yapan 2. Marka TCL

Omdia’nın yaptığı pazar araştırmasıyla ortaya çıkan tabloda, 2023 yılı Global TV pazarında TCL yüzde 12.5 pay almayı başardı. Yıl içerisinde 25,26 milyon TV satışı gerçekleştiren şirket, bu başarısını 2022’de de göstermişti. Samsung’un ardından ikincilik koltuğunu kimseye kaptırmayan marka, 2024 hedefini ise payını arttırmak olarak belirledi. Ancak başta TCL olmak üzere şirketlerin bu alandaki işi oldukça zor. Zira sektörde 18 yıldan beri Samsung birinciliği sürüyor. Şirket müşteri memnuniyeti ve yeni teknolojileriyle de bu başarısını perçinliyor.

TCL, TV Pazarını İkincilikle Bitirdi, Zirve Değişmedi
TCL, TV Pazarını İkincilikle Bitirdi, Zirve Değişmedi

TCL Payını Arttırmayı Hedefliyor

TCL yaptığı açıklamada, Mini LED TV modelleriyle yakalanan başarının önemine vurgu yaptı. 2019 yılında yapılan yeni planlamalar ile mini LED TV modellerini piyasaya sürmeye başlayan şirket, yeni modellerin tutmasıyla birlikte satışlarını da arttırmayı başardı. Şirket, mini LED TV’leri seri olarak piyasaya sunan ilk şirket olarak da piyasada fark yaratmıştı. Yeni mini LED TV modelleri 2024 yılında da tanıtılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir