Facebook’un ardından akıllı gözlük projesi ile gündeme gelen bir diğer marka TCL oldu. TCL, renkli ve şeffaf Thunderbird akıllı gözlüklerini tanıttı

Akıllı gözlükler önümüzdeki yıllarda çok daha fazla popüler hale gelecek. Bu durumun farkında olan şirketler ise şimdiden yeni ürünleri ile birlikte ilk seçenekleri sunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Facebook tarafından yapılan ilk açıklamalarda, akıllı gözlükler için yeni bir dönemin başlayacağı net bir şekilde gösterilmişti. Sektörde 2. tanıtımı yapılan gözlük ise TCL’den geldi.

TCL, Thunderbird Akıllı Gözlük Pioneer sürümünü tanıttı. Şeffaf, renkli ve Micro LED ekran ile donatılan akıllı gözlük, böylece görünümde diğer gözlüklere göre herhangi bir fark içermiyor. Kullanıcılar ekran teknolojisini kullanmadığı durumlarda dahi dışarıda gezerken bu gözlükleri kullanarak güneşten korunabilecek.

Tasarımı ile beğeni toplayan yeni akıllı gözlükler için detaylı bir tanıtım videosu hazırlayan TCL akıllı gözlükler ile neler yapılabileceğini ve akıllı gözlüklerdeki son teknolojinin neler olduğunu detaylı bir şekilde aktarmayı başarmış.

Thunderbird akıllı gözlük Pioneer sürümü özellikleri neler?

Akıllı ev aletleri ile uyumlu bir şekilde çalışma imkanı bulan akıllı gözlük kullanımda kullanıcının görüşünü kapatmıyor. Bununla birlikte kullanıcının haberleri okuması, uygulamaları kullanması, gözlüğün yanındaki paneller ile birlikte akıllı ev eşyalarını kontrol edebilmesi mümkün. Üstelik kullanıcılar gözlükteki özel kameralar sayesinde fotoğraf ve video çekme imkânına da sahip. Uzaktaki nesneleri zoom özelliği ile yakınlaştırabilen gözlükler, böylece kullanıcıların göremediği noktalardaki nesneleri de daha yakın bir hale getiriyor. Akıllı araçlar, evler, kapılar, ziller gibi tüm ürünler ile tam uyumlu bir şekilde çalışan akıllı gözlük kullanıcılar için adeta bir asistan olarak görev görüyor. 

Akıllı gözlükler ile çekilen görüntüler otomatik bir şekilde tanımlı telefonları aktarılıyor. Mevcut versiyonda akıllı gözlüklerdeki İnternet bağlantısını sağlayabilmek adına telefon ile eşleştirilmesi ve telefondaki mobil verinin kullanılması gerekiyor. Dokunmatik kontrollere sahip bir paneli bulunan akıllı gözlük, Facebook’taki teknolojilerin çok daha üzerinde bir performans sunmayı vaat ediyor. Yapılan tanıtımlarda gözlük modellerinin ne zaman satışa çıkacağı ve etiket fiyatının ne olacağı belirtilmedi. Ancak detayların kısa süre içerisinde paylaşılması bekleniyor.

TCL
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir