TBT’nin anlamı nedir? Dünya genelinde sosyal medyada en çok kullanılan hashtaglerden biri olan TBT’nin ne olduğunu bu yazımızda anlattık.

Instagram TBT’yi yeni bir mod haline sokuyor

TBT ne anlama geliyor, ne anlama geliyor? Bunlar birçok sosyal medya kullanıcısının sorduğu soruların başında geliyor. Hazırladığımız rehberde kullanıcıların sorduğu soruları cevaplayacağız.

Çoğu insan zaman zaman Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda paylaşım yapmak için TBT hashtagini kullanır. Bu nedenle, özellikle gün boyunca resim tabanlı sosyal medya uygulamalarına göz atarken muhtemelen bu etikete sahip gönderiler görmüşsünüzdür.

Böyle bir etikete sahip bir gönderiye rastlarsanız, bu etiketin ne anlama geldiğini merak ediyor olmalısınız. Çünkü TBT etiketli gönderilerin belirli anıları vardır. Peki TBT nedir, hangi kelimelerden oluşur?

TBT ne anlama geliyor?

TBT, özellikle Instagram adı verilen görüntü tabanlı sosyal medya platformunda en çok kullanılan etiketlerden biridir. TBT, dünyanın dört bir yanındaki insanların en sevdikleri anılarını paylaşmalarını sağlayan bir sosyal medya akımıdır.

Sosyal medya kullanıcıları, nostalji veya etkileşim için TBT etiketlerini kullanarak eski fotoğraf ve videolarını çeşitli platformlarda paylaşıyor. Elbette, gönderiler sadece fotoğraf ve video olmak zorunda değil. Kullanıcılar ayrıca o anı içeren metin veya ses kayıtları da gönderebilirler.

TBT günümüzde sıradan hale gelse de etiketin ilk ne zaman kullanıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Söz konusu etiketin ilk olarak 2006 yılında spor ayakkabı blogu için Mark Halfhill adlı bir blogger tarafından kullanıldığı düşünülüyor. TIME Magazine’e göre, tüm dünyada inanılmaz derecede popüler hale gelen Instagram’daki ilk TBT etiketi gönderisi, Bobby adında bir adam tarafından Şubat 2011’de paylaşılan bir Hot Wheels oyuncu arabasının fotoğrafıydı.

Hashtag, zamanla sosyal medya platformlarında kullanılan en popüler etiketlerden biri haline geldi. Şu anda görsel tabanlı tek sosyal medya platformu olan Instagram, yüz milyonlarca TBT etiketli gönderiye ev sahipliği yapıyor.

Bu etikete sahip gönderilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları daha önce çektikleri fotoğraf veya videoyu paylaşarak nostalji yaşıyor.

TBT nedir?

Throwback Thursday kelimelerinin kısaltmasıdır. Thursday kelimesi nedeni ile TBT, yıllardır perşembe günleri paylaşılıyor. Aynı kavrama eşit düşen Flashback Friday gibi hastag’ler ise kullanıcıların geçmişte çekilmiş fotoğraflarını veya videolarını paylaşmak için kullandıkları TBT kadar popüler değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir