CES 2024 etkinliğinde, Intel işlemcili taşınabilir oyun cihazları göz kamaştırdı. Bu kapsamda, Türkiye’de satışa sunulan Windows işletim sistemli MSI Claw, 49.699 TL fiyatla (Core Ultra 7 155H sürümü) kullanıcıların beğenisine sunuluyor. MSI Claw, rakipleri ROG Ally ve Lenovo Legion Go’dan farklı olarak, Intel’in yeni Meteor Lake Core Ultra işlemcilerine odaklanarak dikkat çekiyor.

MSI Claw, oyun dünyasının son trendi olan Intel’in DLSS alternatifi XeSS teknolojisini destekleyerek birçok AAA oyununu sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor. Tasarımında sıradışı bir detay sunmayan cihaz, minimalist bir yaklaşım benimsiyor ve trackpad bölümü bulunmuyor. 53 Wh batarya kapasitesiyle, tam yükte ve maksimum modda 2 saatlik kullanım süresi sunan MSI Claw, uzun oyun seanslarına olanak tanıyor. Ayrıca, 675 gram ağırlığındaki cihaz, 7 inçlik 1080P IPS ekranında 120 Hz yenileme hızıyla oyun tutkunlarına üst düzey bir deneyim vaat ediyor.

Intel’in Yeni Nesil İşlemcisi ile Tanışın: MSI Claw’da Gücün Yeni Adı

Lenovo Legion Go, Avrupa pazarında 799 euro fiyatla satışa sunuldu. Bu ürün, çıkarılabilir kontrolcüleriyle Nintendo Switch’i anımsatan bir tasarıma sahip ve oldukça büyük ve sağlam bir gövdeye sahiptir. Teknik özellikleri incelendiğinde, 8,8 inç boyutunda QHD+ piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran, 854 gram ağırlık, 500 nit parlaklık ve 144 Hz yenileme hızı sunmaktadır.

Intel'in Yeni Nesil İşlemcisi ile Tanışın: MSI Claw'da Gücün Yeni Adı!
Intel’in Yeni Nesil İşlemcisi ile Tanışın: MSI Claw’da Gücün Yeni Adı!

Legion Go, gücünü aktif fanla soğutulan AMD imzalı Ryzen Z1 Extreme işlemciden ve 16 GB LPDDR5X RAM’den alıyor. Depolama seçenekleri olarak 256 GB, 512 GB veya 1 TB M.2 NVMe SSD sunan cihaz, kendisini dik konumda tutan bir bacakla birlikte geliyor. Windows 11 işletim sistemi ile gelen model, çift hoparlör sistemi ve mikrofonlarla donatılmıştır. Şu anda net bir kullanım ömrü belirtilmemiş olan iki hücreli 49.2 WHr bataryaya sahiptir ve çıkarılabilir kontrolcülerde 900 mAh batarya bulunmaktadır.

Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 desteği sunan Legion Go, iki adet USB-C portu ve 65W hızlı şarj desteği ile kullanıcıya geniş bir bağlantı ve şarj olanakları sunmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir