Çin devi olan çatısında bulundurduğu Polestar, Volvo ve daha fazlasının üst şirketi konumunda bulunan Geely, yeni bir otomobil markasıyla Geely Galaxy karşımızda.

Bu aralar popüler olan elektrikli otomobil üreten şirketlerin yanı sıra hibrit modellerin de sayısı artıyor.Bu tarz arabaları üreten firmalar arasına yeni katılan firma Çin’in devi ve gözdesi olan Geely Galaxy oldu. Arkasında Çinli Geely olduğundan dolayı geleceğe büyük bir imza atma potansiyelini ortaya koyan bir marka, elektrikli araç ve hibrit modellerini piyasaya sürecek.

Geely Galaxy’den tasarım harikası araç

Çinli Geely,Galaxy adını verdiği yeni bir premium elektrikli araç serisini piyasaya sürüyor.Marka önümüzdeki iki yıl içinde bu seride Galaxy E serisinin bulunduğu 3 farklı otomobilinde dahil olduğu toplam 7 modele sahip olmayı planlıyor ve bunlardan üçü 2023’te piyasaya sürülecek ve 2023’ün ikinci ve üçüncü çeyreğinde müşterilere teslim edilmeye başlanması planlanıyor. Ne yazık ki tamamen elektrikli Light konsepti tartışmasız grubun en ilgi çekici makinesi fakat Geely bu konu hakkında çok bir açıklama yapmadı.

Plug-in hibrit modellerde L6 Hybrid Sedan Galaxy serisinde çıkan ilk ürün olacaktır.Ardından ikinci çeyrekte L7 Hybrid SUV,üçüncü çeyreğinde ise L8 Hybrid SUV sedan katılıyor.Bunlardan sonra ise tamamen elektrikli ve dördüncü çeyrekte gelecek olan Galaxy E8 serisi.

PHEV modelleri,Geeley’nin NordThor 8848 aktarma malzemelerini kullanır.Şirket bu konuda pek fazla bir ayrıntı sunmasa da Geely, tüm Galaxy araçlarının markanın en son teknolojisinden yararlanacağını söylüyor. Bu, paketi doğrudan darbeler sırasında koruyan ve termal kaçakları önleyen Aegis pil güvenlik sistemini içerdiğini ve araçlarını Galaxy N işletimi sistemi üzerine kuracağını da söyledi.Firmanın açıklamasına göre çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerlediğini duyurdular.

Araç özelliklerinden biri de 7.5 saniyede saatte 62 mil veya 124 mph azami hıza ulaşmayı sağlayacak,Dolu akü ve yakıt deposu ile toplam menzil 851 mil(1370 km) kadar yüksek olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir