Dünya tarihindeki en iyi 5 siber saldırı nedir? Sizler için derledik.

Bir siber saldırı ile Galaxy kodları çalındı

İnternet dünyamıza girdiğinden beri siber saldırılar devam ediyor. Bu saldırılara karşı siber güvenlik önlemleri alınmış olsa da, bilgisayar korsanları sürekli olarak yeni yöntemler buluyor. Bu internet dünyasında her gün yeni hack’lerin yaşandığı ve sürekli güvenlik önlemlerinin alındığı bir kısır döngü haline geldi. Ancak tarihe adını yazdıran bazı siber saldırılar oldu. Peki, tarihteki en büyük gürültüyü çıkaran ilk 5 siber saldırı hangileri? Birlikte görelim.

Ukrayna Elektrik Şebekesi Siber Saldırısı

2015 senesinde gerçekleştirilen saldırı Ukrayna’nın saatler boyu elektriksiz kalmasına neden oldu. BlackEnergy virüsü ile yapılan saldırıdan yaklaşık 225 bin insanı etkiledi.

Nasa Siber Saldırısı

1999’da 15 yaşında bir genç, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’yı hackledi. NASA’dan yaklaşık 1,7 milyon veri alan genç, 18 yaşından küçük olduğu için altı ay ev hapsine alındı. Takip eden yıllarda kredi kartı numaralarına el konulan bir olay yaşandı. Genç, masumiyetini ilan etti ve 2008’de intihar etti.

RockYou2021

Yakın tarihlerde gerçekleştirilen bu saldırı az daha bugüne kadar ki en büyük parola hırsızlığı olarak anılacaktı. Her birinin 6 ile 20 karakter uzunluğunda olduğu 8.4 milyar parolanın çalındığı saldırıda 100 Gb’lık bir TXT dosyası paylaşılmıştı.

Yahoo Siber Saldırısı

Dünyanın en popüler arama motorlarından biri olan Yahoo, 2014 yılında 500 milyondan fazla veri sızdırdı. Haberin ardından şirket, şifrelere ve temel bilgilere el konulduğunu ancak kredi kartı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu.

Sony Playstation Ağı Siber Saldırısı

Lider oyun konsolu satıcısı Sony, 2011 yılında bir güvenlik ihlaliyle karşı karşıya kaldı ve tüm PS3 verileri açığa çıktı. 100 milyondan fazla insan veri hırsızlığı yaşadı. Şirket, bir basın açıklamasında olay için özür diledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir