Tarayıcınıza bulaşan virüsten kurtulmanın adımları nelerdir? Bu kılavuz, internet tarayıcınıza bulaşan kötü amaçlı yazılımların nasıl kaldırılacağını açıklamaktadır.

Tarayıcı virüs temizleme çok önemlidir. Kötü amaçlı yazılım bulaşmış bir web tarayıcısı, kullanıcının izni olmadan değişiklik yapabilir veya tehlikeli web sitelerine yönlendirebilir. Bu yazıda, web tarayıcınıza bulaşan kötü amaçlı yazılımları kaldırmak için atabileceğiniz adımları açıkladık. Bazı kötü amaçlı yazılım sisteminizdeki dosyaları hedeflerken, diğerleri web tarayıcılarını hedefler. Tarayıcı virüsünü kaldırmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır.

İnternette dikkatli bir şekilde gezinerek ve virüsten koruma programları kullanarak İnternet tarayıcınızın kötü amaçlı yazılımlardan etkilenmesini önleyebilirsiniz. Tarayıcınıza virüs bulaşmışsa, oluşturduğunuz kılavuzdaki adımları izleyin.

Tarayıcıya bulaşan virüs nasıl kaldırılır?

  • Bilinmeyen eklentileri kaldırın
  • Tarayıcınızı kaldırın ve yeniden yükleyin
  • Sisteminizi antivirüs ile tarayın

Bilinmeyen eklentileri kaldırın

  • Ayarlar sayfasını açın.
  • Soldaki sekmede, Uzantılar’ı tıklayın.
  • Açılan sayfada eklentiyi kaldırabilirsiniz.

Tarayıcınıza bulaşan çoğu virüs, yüklü eklentiler veya arka planda gizli olarak yüklenen eklentilerden kaynaklanır. Bu nedenle, onlardan kurtulmak için gereken ilk adım, bilinmeyen eklentileri cihazınızdan kaldırmaktır.

Tarayıcıyı kaldırın ve yeniden yükleyin

Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, internet tarayıcınızı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra tarayıcınızdaki özel klasörleri de temizlediğinizden emin olun. Ardından, gerekli kurulumu sağlamak için internet tarayıcınızı yeniden yükleyin.

Dünyanın en popüler 9 internet tarayıcısı

Antivirüslü tarama sistemi

Hem internet tarayıcınızın hem de bilgisayarınızın güvende olması önemlidir. Bu nedenle antivirüs programını cihazınıza indirin ve kapsamlı bir tarama yapın. Ardından algılanan kötü amaçlı yazılımı cihazınızdan kaldırın.

Yukarıda da bahsedildiği gibi bazı önlemler ve bilinçli kullanım ile kötü niyetli yazılımların önüne kolaylıkla geçilebilir. Bu noktada antivirüs programının cihazınızda her zaman kurulu olduğundan ve her zaman güncel olduğundan emin olun.

Standart antivirüs programları genellikle haftalık olarak güncellenir. Antivirüs yazılımı, kullanıcıları yalnızca virüslerden değil, çeşitli kötü amaçlı yazılım türlerinden korur. Siz de interneti bilinçli kullanarak bu riskleri en aza indirebilirsiniz.

Peki bu rehberdeki konular hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada verilen bilgiler yardımcı oldu mu? Tarayıcınızdaki virüsü başarıyla kaldırdınız mı? Bu konu hakkında ne düşündüğünüzü hemen aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir