Huawei’nin sağlık konusunda birçok özelliği bulunan akıllı saati Huawei Watch D, yalnızca tek örnek olmayacak. Kendi klasmanında oldukça dikkat çeken Huawei Watch D, kısa bir süre önce ülkemizde satışa sunulmuştu.

Alanında çok dikkat çeken ve birçok pazarda satışta olan saatin yenisi de yolda. Yeni saatin adının Watch D 2 olması bekleniyor. Huawei tarafına yönelik güvenilir bir kaynağın açıklamasına göre yıl sonunda resmi olarak açıklanacak.

HUAWEİ WATCH D


Şu anda Watch D 2 akıllı saatin sahip olduğu tasarıma ya da teknik özelliklerine dair bir sızıntı yapılmış durumda değil. Fakat yeni akıllı saatin daha şık ve daha ince bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Ayrıca kan basıncını ölçme konusunda da daha hassas olması bekleniyor.

Mevcut akıllı saat Huawei Watch D’nin tansiyon ölçüm süreci konusunda firmadan şöyle bir paylaşım gelmişti:

“Her zaman doğru tansiyon sonuçları aldığınızdan emin olmak için Huawei Watch D hızlı kılavuzuna göz atarak nasıl ölçüm yapacağınızı, cihazın ne kadar doğru olduğunu, saatin düzenli olarak test yapmak için nasıl hatırlatıcılar göndereceğini ve sonuçları nasıl yorumlayacağınızı öğrenebilirsiniz. Watch D, tansiyon değişikliklerini doğru bir şekilde kaydeden yüksek çözünürlüklü bir sensöre sahip. Diğer geleneksel yöntemlerle karşılaştırılabilir güvenilir sonuçlar veren Watch D’nin ölçüm hassasiyeti sadece ±3mmHg aralığında. Örneğin gerçekte 116 mmHg olan büyük tansiyonunuz en fazla 119 ve 113 aralığında değişiklik gösterir. Watch D, sağlığınızdan ödün vermemeniz için sabah ve akşam gibi planlanmış zamanlarda tansiyon hatırlatıcıları göndereceği özelleştirilmiş ölçüm planları ayarlamanıza da olanak tanıyor.”

Tansiyonunuzu ölçerken nasıl durduğunuz çok önemli. Ölçüme başlamadan önce oturun ve rahatlamaya çalışın. En yüksek doğruluğa ulaşmak için ölçüme başlamadan beş dakika önce dinlenin. En doğru sonuçlara ulaşmanın altın kuralı ölçüm yapmadan önce doğru bir vücut pozisyonunu benimsemektir.

Tansiyonunuzu ölçerken izlemeniz gereken adımlar:

1. Tansiyon ölçümü için en uygun pozisyona gelin. Bir sandalyede arkanıza yaslanın ve bacaklarınızı dik şekle getirin.

2. HUAWEI Sağlık uygulamasından veya HUAWEI Watch D ‘den Tansiyon işlevini seçerek ölçümü başlatın.

3. Bileğinizi kalp hizasında tutmalısınız. Duruşunuz rahat olmalı kendinizi kasmayın. Saatin bulunduğu kolunuzu dirsekten destekleyin.

4. Ölçüm sonuna kadar doğru duruşu korumaya dikkat edin.

5. Tansiyon ölçüm sonuçlarınız HUAWEI Sağlık uygulamasında görüntülenecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir