Take-Two Interactive , Remedy Entertainment yeni logosuna itirazda bulunarak, Rockstar Games’in logosunun ihlal ettiğini iddia etti. İlk olarak Remedy First tarafından bildirilen ticari marka anlaşmazlığında, Remedy logosunun iki versiyonunda şirketin adını içeren ve içermeyen olarak Eylül ayında İngiltere Fikri Mülkiyet Ofisine sunuldu.

“Rockstar Games’in sahibi yeni ‘R’ logosu için Remedy Entertainment ile mücadele ediyor. Take Two’ya göre çift R logosu kesinlikle tüketiciler için kafa karıştırıcısı ve kendi logoları ile benzer.”

Remedy 2004 Yılında Max Payne Haklarını Take-Two’ya Satmıştı

Bir baslik ekleyin

GTA 6 üzerinde çalıştığı Rockstar’ın ana şirketi olan Remedy geçen sene İngiltere ve AB’deki Fikri Mülkiyet Ofislerine sunduğu ticari marka başvurularında yeni logosunun halkın kafasında karışıklığa neden olması gerekçesiyle itiraz edilmişti.

Remedy güncellenmiş logosu ile 14 Nisan 2023 tarihinde şirketin AB Ticari Marka başvurusunda bulunmasından bir gün sonra blog yazısında “Eski logo da R harfinde olan merminin Max Payne dönemini temsil ettiğini” kamuoyuna açıklamıştır. 

Buna karşılık olarak Take-Two, Remedy’nin başvurusuna karşı çıkıp 26 Temmuz da AB 12 Eylül de İngiltereye sunmuştu. Take-Two itirazlarında ek bir bağlam sağlamadı ancak temel sorunun her ikisininde R harfini belirgin bir şekilde kullanılmasıdır.

AB anlaşmazlığında her iki tarafın mahkemeye başvurmadan önce iki aylık bekleme süresinin uzatılmasının talep ettiği  bilinmektedir. Bu süre zarfında tarafların anlaşmazlığının çözülmesi mümkündür. Remedy 2004 yılında Max Payne haklarını Take-Two ya satmıştır. Serinin ilk iki oyununu yeniden yapılması için Rockstar Games ile işbirliği yapmıştı. Take-Two itirazlarına devam etmesi için iddialarını destekleyen başka kanıtları sunması için 6 Kasım 2025 tarihine kadar süre verilmiştir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir