Oyun sektöründeki işten çıkarmalar devam ediyor. Take-Two işten çıkarma kararını resmen duyurdu.

2023 yılında zorlu geçen oyun sektöründeki sıkıntılar devam ediyor. Arka arkaya gelen işten çıkarmalar sonrasında gözler sektörün önde gelen şirketlerinden birisi olan Take-Two’ya çevrilmişti. Mart ayında Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, “Yapılacak en zor şey iş arkadaşlarını işten çıkarmak ve şu anda hiçbir planımız yok” demişti. Ancak gelinen noktada işten çıkarma kararı aldığı ortaya çıkan Take-Two, yüzde 5’lik bir kesinti uygulayacak.

Take-Two’dan 600 Kişi İşten Çıkarılacak

Şirketin paylaştığı raporda, 2024 sonuna kadar işten çıkarmaların kademeli bir şekilde yapılacağı ve başlangıç itibariyle yüzde 5’lik bir kesintinin gerçekleşeceği belirtildi. 600 kişinin işten çıkarılması için planlama yapan şirket, işten çıkarmanın yanı sıra bazı projeleri de iptal edecek. Çalışanların haklarının ve tazminatlarının ödenmesi gibi operasyonlar nedeniyle 160 milyon dolara yakın bir maliyet ile karşı karşıya kalacak olan şirket, parlak bir 2023 yılı geçirmişti.

Take-Two İşçi Çıkaracağını Resmen Duyurdu
Take-Two İşçi Çıkaracağını Resmen Duyurdu

Grand Theft Auto’nun sahibi Rockstar Games, 2K, Private Division, Zynga ve Gearbox’ın ana şirketi olan Take-Two, oyun sektörünün en önemli lokomotiflerinden birisi. Geçtiğimiz yılda 2 milyar dolarlık bir gelir artışı yakalayan şirket, bu yılı 5.3 milyar dolar ile kapatmıştı. Şirketin işçi çıkarma kararı vermesi beklenmese de gelinen nokta Take-Two’nun da bu yönde karar alması gerekti. Şirket için son dönemlerde hareketlilik de artmış durumda. 460 milyon dolara Gearbox’ı satın alan şirket, 2025 yılında piyasaya sürülecek Grand Theft Auto VI için de hazırlıklarını sürdürüyor.

2023 Yılında 10500 Kişi Çıkarılmıştı

2024 yılında toplamda 10500 kişi işten çıkarılmıştı. 2024 yılının ilk dönemlerinde 8800 kişiyle başlayan işten çıkarmaların yıl sonuna kadar rekor seviyelere ulaşması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir