GTA 6 üzerindeki çalışmalarını sürdüren Take-Two yaptığı son açıklamada oyun için “Mükemmeliğin” hedeflendiğini duyurdu.

Rockstar Games tarafından piyasaya sunulan Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6 olacak. Geçtiğimiz yıl özel tanıtımları yapılan ve oyun hakkında ilk detayları paylaşan geliştirici ekip, yeni bir açıklama daha yaptı. Şirket geçtiğimiz gün paylaşılan rapor sonrasında oyuna dair açıklama da yaptı.

Take-Two, GTA 6'da "Mükemmelliği" Hedefliyor
Take-Two, GTA 6’da “Mükemmelliği” Hedefliyor

“Oyunu Aceleye Getirmek İstemiyoruz”

GTA geliştiricisi Rockstar’ın sahibi Take-Two Interactive yeni oyun için mükemmelliği hedefliyor. Şirketin son kazanç açıklamasında açıklamalarda bulunan Take-Two, GTA 6 için heyecan duyduklarını ancak oyun için acele ederek aceleyle piyasaya sunmak istemediklerini söyledi. Açıklamalarda “Mükemmellik” vurgusu yapan şirket, bu açıklamalarıyla beklentileri daha da arttırdı.

Raporda görüşlerine yer verilen Take-Two CEO’su Strauss Zelnick, serinin bugüne kadar elde ettiği başarıya vurgu yaptı ve GTA 6 fragmanından alınan olumlu yorumların da kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Ancak bu durum şirket ve geliştirici ekip üzerinde bir baskı yarattığı da görülebiliyor.

GTA 6 Çıkış Tarihi Net Değil

Seri hayranları GTA 6 çıkış tarihini merak ediyor. Ancak şu ana kadar bu konuda kesin açıklamalar yapılmadı. CEO’nun son açıklamasında da benzer yaklaşım sergilendi. Zelnick konuyla ilgili olarak “Mükemmelliği arıyoruz. Yaratıcı bir şekilde optimize ettiğimizi hissettiğimizde, oyunun yayınlamanın zamanı gelmiştir. Bir şeyi pazara sunmakla mükemmeli yaratmak arasında potansiyel olarak doğal bir gerilim var. Fakat mükemmellik konusunda kararlıyız.”

Açıklamalarda şirketin maliyeti düşürme konusunda da çalışmalar yapmaya devam edeceği belirtildi. Bu maliyetlerin azaltılması kapsamında ise hiçbir çalışanın işten çıkarılmayacağı açıklandı. Son dönemlerde oyun şirketlerinde yapılan işten çıkarmalara bu açıklama ile değinildi ve piyasadaki spekülasyonlara da son verdi. Grand Theft Auto 6’nın şu anda 2025’te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir