Take-Two’nun son raporunda GTA 5 ve RDR 2 satış rakamları paylaşıldı. Şirket, 2 oyun ile yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başardı.

Rockstar Games tarafından piyasaya sunulan Grand Theft Auto (GTA) 5 ve Red Dead Redemption (RDR) 2, en çok satan oyunlara arasında bulunuyor. Oyunların ne kadar sattığı merak edilirken şirket yeni bir rapor paylaştı. Raporda şirketin sırasıyla 2013 ve 2018 yıllarında piyasaya sunduğu ve hala oynanan oyunlar olan GTA 5 ve RDR 2’nin yüksek satış rakamlarına ulaştığı görüldü. 10 yılı aşkın süredir piyasada olan ve hala en çok satanlar listesinden inmeyen GTA 5 şirketin oyun sektöründe yakaladığı başarıyı gözler önüne seriyor.

GTA 5 ve RDR 2 Şimdiye Kadar Kaç Adet Sattı?

AAA türünün en iyi örneklerinden olan bu oyunlarda özel DLC ve eklentiler ile oyun heyecanın devam etmesi hala satmasındaki en büyük etkenlerden birisi. Büyük ve geniş dünyaları ile oyunculara farklı farklı maceralar sunan Rockstar Games, bu sayede ana çatı şirketin de gelirlerinin artmasını sağladı.

Take-Two, GTA 5 ve RDR 2 Satışlarıyla Paraya Para Demiyor!
Take-Two, GTA 5 ve RDR 2 Satışlarıyla Paraya Para Demiyor!

Bir önceki raporda GTA 5’in 190 milyon sattığı açıklanmıştı. Yeni dönemde ise bu rakam 195 milyona çıktı. Böylece Kasım ile Şubat ayındaki süreçte şirket 5 milyon daha GTA 5 satmayı başardı.

RDR 2’de ise Kasım rakamlarında 57 milyon satış rakamı açıklanırken Şubat 2024’te bu rakam 61 milyona çıktı. Böylece 4 milyonluk bir artış yakalandı. Tüm RDR serilerindeki toplam satış ise ilk kez açıklandı ve toplam 81 milyon olduğu belirtildi. Kuşkusuz bu seride 2. versiyon 61 milyon satış ile başı çekiyor.

GTA 6 Beklentileri Artıyor

GTA 6 ile piyasaya girmeye hazırlanan şirket için beklentiler 2025. Bu nedenle 2024 yılında da şirketin iki oyundaki satışlarını arttırması bekleniyor. Beklentileri karşılayacak bir GTA 6 ise yepyeni rekorlar getirebilir. Şirket GTA 6 için resmi açıklama yaparak merak edilen soruları yanıtlamıştı. Üstelik paylaşılan özel tanıtım da oyuncuları çok daha gerçekçi bir oyun beklediğini göstermişti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir