Tabletler, kullanımdaki pratikliği ile kişisel kullanımlarda ya da işlerde tercih edilebiliyor. Yeni güncelleme ile tabletlerde Chrome üretkenliği artıyor. Chrome’un bir sonraki sürümüyle, sekmeler arasında gezinme ve tabletlerde daha hızlı çalışma kolaylaştırılıyor.

Google, tüm Android tabletlere yönelik önemli bir güncellemeye gidiyor. Chrome güncellemesi ile daha iyi bir internet deneyimi sunacak olan Google, sekme odaklı yenilikleriyle üretkenliği arttırıyor.

İşte tabletlerde Chrome üretkenliğini arttıracak yenilikler

Aradığınız sekmeyi kolayca bulun

Çoklu sekmeler ile çalışanlar için Chrome artık çok daha kullanıcı dostu. Chrome’da doğru sekmeyi bulmayı kolaylaştıran yeni bir yan yana tasarım eklendi. İki sekme arasında geçiş yapıyorsanız, otomatik geri kaydırma özelliği ile önceki sekmenize geri dönebilirsiniz. Sekmeleri yanlışlıkla kapatmayı önlemeye yardımcı olmak için sekmeler küçüldükçe kapat düğmesi de gizlenmeye başlanıyor. Böylece kullanıcıların sekmeleri açmaya çalışırken kapatma ihtimali ortadan kaldırılıyor.

Sekmelerinizi ızgarada görüntüleyin

tabletlerde chrome uretkenligi artiyor iste yenilikler

Çok sayıda açık sekmeniz varsa, görsel sekme ızgarasını kullanabilirsiniz. Tek bir yatay akışta tüm sekmelerinizde arama yapmak yerine, sekmeler arasında daha az dokunuşla gezinmeniz artık mümkün. Üstelik görsel sekmeler, katlanabilir cihazlarda da destekleniyor.

Chrome’da sürükleyip bırakın

tabletlerde chrome uretkenligi artiyor iste yenilikler 1

Chrome’da sürükleyip bırakma deneyimi geliştirildi. Kullanıcılar resimleri, metinleri ve bağlantıları Chrome’da kolayca sürükleyip Gmail, Fotoğraflar veya Keep gibi başka uygulamaya taşıyabilecek.

Masaüstü modunda kolayca göz atın

Tabletteki web site görünümleri bilgisayarınızdakiyle aynı değildir. Mobil görünümü sevmediğiniz durumlarda masaüstü moduna geçiş yapabilirsiniz. Üstelik bunu sürekli açık hale getirebilirsiniz. Böylece hangi siteye girerseniz girin siteyi masaüstü modunda görüntüleme imkanı bulabilirsiniz.

Sekme gruplarını kullanın

Chrome kullanıcıları için masaüstünde desteklenen grup özelliği artık tabletlerde de mevcut. Sekmelerdeki dağınıklığı ortadan kaldırmak adına tercih edebileceğiniz sekme grupları, işlevselliği ve üretkenliği arttırıyor.

Fareyi, ekran kalemini ya da parmağınızı kullanmayı tercih ederek Android’de Chrome deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

iOS için Google Chrome indir

Android için Google Chrome indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir