Bugün gerçekleştirilen canlı etkinlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden olan T-Mobile ile SpaceX arasında bir anlaşma yapıldı. Anlaşma, mobil sektörde yepyeni bir dönem şeklinde yorumlandı.

SpaceX, uyduları üzerinden hizmet verilmesi adına T-Mobile özel bir anlaşma imzaladı. Starlink V2 olarak adlandırılan yeni uydular ile T-Mobile müşterilerinin uydu ağından yararlanmasını sağlayacak. 

Starlink uydu sayısı 3 bini aştı

T-Mobile ve SpaceX anlaşması neyi kapsıyor?

t mobile ve spacex anlasmasi mobil sektorde yeni doneme mi isaret ediyor

Coverage Above and Beyond adının verildiği yeni anlaşmada, Amerika Birleşik Devletleri’ni kapsayacak yeni bir ağ kurulacak. Mevcut telefonlar herhangi bir yükseltme ya da geliştirmeye gerek duymadan yeni ağa dahil olabilecek. SpaceX’in Starlink V2 uyduları ile oluşturulacak yeni ağ sayesinde hücresel olarak ölü noktalar ortadan kaldırılacak ve kullanıcılar her yerden T-Mobile hizmetlerini alabilecek. Çekim problemlerini tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen iki şirket, ABD dahilindeki her bir noktadan cep telefonu bağlantısının kurulmasını sağlayacak. 

Yeni hizmet dahilinde kullanıcılar mesajlaşma ve sesli aramalar için sorunsuz bir şekilde destek alabilecek. Ancak yüksek bant genişliği söz konusu olduğunda uydular bu konuda performans sağlayamayacak. 

Yeni anlaşma sektörde neleri değiştirecek?

t mobile ve spacex anlasmasi mobil sektorde yeni doneme mi isaret ediyor

Amerika’da yapılan bu anlaşma tüm dünya için önemli bir örnek teşkil ediyor. Başlangıç aşamasında ABD’de uygulanacak olsa da küresel olarak genişleme ve farklı ülkelerde yeni anlaşmalar yapma hedeflerinin bulunduğu belirtildi. Etkinlikte küresel bağlantılar için iş birliği davetinde bulunan SpaceX CEO’su Elon Musk, hücresel ölü noktaları dünya genelinde herkes için ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir