Microsoft üst seviye kadroları yenilemeye devam etmekte. Örneğin bugün Surface ve Windows’un başına Pavan Davuluri’yi geçirdi. Panos Panay’ın Amazon şirketine geçmesi sonrasında boşalan koltuğu devralan Pavan Davuluri, daha önce Surface tarafına odaklanmaktaydı yeni departmanına yabancı bir isim konumunda bulunmuyor. 

23 senelik bir Microsoft çalışanı olduğu aktarılan Davuluri’nin, firma içinde artık direkt olarak Rajesh Jha’ya bağlı olarak görevlendirilecek. Yazılım devi şirketin özel Surface işlemcileri oluşturmak için AMD ve Qualcomm ile yaptığı çalışmalarda aktif olarak yer aldığı açıklanan Davuluri, ekipleriyle beraber yapay zekanın merkezde olduğu yeni dönemde büyük işlere imza atabileceği düşünülüyor. 

Microsoft şirketi üst seviyede kadro yenilemeye devam etmekte. Örneğin bugün Surface ve Windows’un başına Pavan Davuluri kişisini geçirdi.

Microoft AI’nin Başına Mustafa Suleyman Getirilmişti

Geçtiğimiz günlerde önemli adımlar gerçekleşmiş, yapay zeka odaklı Microsoft AI kurulmuş ve başına Mustafa Suleyman gelmişti. Muhteşem işlere imza atan Google DeepMind’ın ve InflectionAI’ın kurucu ortaklarından olan Mustafa Suleyman, yeni kurulan Microsoft AI’ın CEO’su olarak görev alacak ve şirketin yapay zeka ile alakalı tüm çalışmalarının sorumluluğunu alacak. 

Bu konuyla ilgili bir açıklama yapan Suleyman, “Microsoft’un, Bing, Edge ve Copilot dahil olmak üzere tüm son kullanıcıya yönelik yapay zeka ürünlerine ve araştırmalarına liderlikte bulunacağım. Arkadaşım olan ve uzun zamandır birlikte çalıştığım Karén Simonyan da bizimle çalışacak, harika ekip arkadaşlarımızdan birkaçı da daha sonra aramıza katılacaktır” demişti. 

Sadece üstü Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya bağlı olacak Suleyman, yapay zeka konusunda oldukça tecrübeli bir isim ve Microsoft şirketi için şimdilik çok mantıklı bir seçim konumunda yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir