Dünyanın en çok oynanan oyunlarının arkasındaki isim Supercell’de 2023 yılında yüzde 4,2 oranında düşüş kaydedildi.  

Supercell, 2023 gelirlerine dair raporunu paylaştı. Finlandiya merkezli oyun geliştiricinin zorlu bir yıl geçirdiği görülürken popüler farklı oyunlara rağmen yüzde 4.2 oranında düşüş kaydedildiği ve 1.82 milyar dolar ile senenin kapatıldığı belirtildi. Üstelik bu düşüş karlılık alanında da net olarak görüldü. Kar konusunda yüzde 8.2 oranında kayıp yaşayan şirket yılı 498 milyar dolar ile kapattı.

Oyun Sektörü Dar Boğazdan Geçiyor

Supercell raporları her ne kadar düşüş kaydetse de sektördeki büyük daralma dikkat çekiyor. zira pek çok oyun geliştirici şirket, küçülmeye gitmek zorunda kalmış ve pek çok şirket işten çıkarma yapmıştı. Buna rağmen Supercell bu yönde bir karar almadığı gibi mobil sektörde Clash of Clans ve Clash Royale gibi oyunları sayesinde de süreci en hafif şekilde atlattı. Rapora göre şirketin aylık aktif oyunu sayısı 200 milyon bandında seyrediyor. Bu da reklam, oyun içi satın alma gibi pek çok farklı gelir kanalından iyi bir kazanç elde edilmesini sağlıyor.

Supercell 2023 Gelirlerinde Yüzde 4.2 Düşüş Yaşadı
Supercell 2023 Gelirlerinde Yüzde 4.2 Düşüş Yaşadı

Supercell Durumdan Memnun

Raporda Supercell CEO’su Ilkka Paananen’in görüşlerine de yer verildi. Şirket CEO’su yaptığı açıklamasında şirketin 117,8 milyon dolarlık vergi ödediğini söyleyerek bundan dolayı gurur duyduğunu açıkladı. şirketin gelecek yıl planlamalarında ise büyüme hedefinin olduğu ve ekibe de yeni alımların  yapılacağı belirtildi.

Şirketin başarılı bir süreç geçirmesinde etkili takım planlamasının da önemi yer alıyor. Daha önce bu konuda açıklamalarda bulunan CEO Paananen, oyunların geliştirilmesi ve yeni oyunların hazırlıklarının yapılmasında takımlar arasında dengeleme zorluğu yaşandığı ve bu kapsamda da şirket içinde yapılan planlamalar ile sorunun çözüldüğünü söylemişti. Şirket şu anda yeni oyunlar üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir