Turkcell tarafından hizmete sunulan internet hizmeti Superbox, çoğu kişinin yabancı olduğu bir hizmettir. Bu nedenle Superbox’ta şifre nasıl değiştirilir gibi sorunlar yaşanabilir. Eğer Superbox altyapısını kullanıyorsanız şifre değiştirmek için alttaki çözümleri deneyebilirsiniz.

Turkcell, Türkiye’nin bazı bölgelerinde kendi altyapısı ile hizmet verirken kablolu ve kablosuz olarak pek çok farklı internet hizmetine sahiptir. Superbox da bu internet çözümlerinden birisidir. Özellikle altyapının bulunmadığı alanlarda mobil ağları kullanarak internet imkanı sunan Superbox’lar sunduğu kolaylıklar nedeniyle yaygın bir kullanıma sahip olmaya başladı. Bu da Superbox şifre değiştirme gibi işlemlerde destek ihtiyacını arttırdı.

Superbox’ta Şifre Değiştirme Yöntemleri

 Superbox’ta şifre değiştirmek tek bir yöntem ile yapılmamaktadır. Bu nedenle hangi yöntem kolay geliyorsa onu deneyebilir, şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Superbox'ta Şifre Nasıl Değiştirilir?
Superbox’ta Şifre Nasıl Değiştirilir?

Superbox Arayüzünden Şifre Değiştirme

Superbox çalışma sistemleri modemlerle benzerdir. Bu nedenle Superbox şifresi değiştirmek istenildiği takdirde arayüzüne giriş yapılabilir. Bu işlemleri yapmak için kullanıcıların modem arayüzüne girişte kullanılan giriş bilgilerini bilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler genellikle internet bağlantısı yapıldıktan sonra kullanıcılar ile paylaşılmaktadır. Eğer bu bilgileri bilmiyorsanız Superbox için müşteri hizmetleri ile görüşme yaparak kullanıcı ve şifrenizi alabilirsiniz. Ayrıca çoğu Superbox modemin arkasında da bu bilgiler yer almaktadır. Ardından aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  • Herhangi bir tarayıcısı açarak 198.168.1.1 adresine giriş yapın.
  • Ardından açılacak pencerede kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
  • Ayarlar bölümü üzerinden kullanıcı giriş bilgisi seçeneğine tıklayın.
  • WLAN> Temel Ayarlar adımlarını takip ederek SSID karşısında yer alan şifre bölümünden yeni şifrenizi girin.

Şifre değişikliği yapıldıktan sonra sistem yeniden başlatılacaktır. Bu işlemin ardından mutlaka tüm cihazlardan yeni şifre ile erişim sağlanmalıdır.

Arayüze Girmeden Superbox Şifre Değiştirme

Arayüz panele giremeyenler için cihazı resetlemek çözüm olabilmektedir. Ancak resetleme sonrasında şifre fabrika ayarlarındaki şifre olacaktır. Bu nedenle kullanıcılar cihaz üzerindeki resetleme tuşu ile resetleme yaptıktan sonra fabrika ayarlarındaki şifreyi kullanmalıdır. İstediğiniz şifreyi koymak istediğiniz takdirde mutlaka kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz gerekir. Resetleme sonrasında kullanıcı adı ve şifre de fabrika ayarlarına dönecektir.

Müşteri Hizmetleriyle Superbox Şifre Değiştirme

Şifre değiştirme konusunda bilgisi olmayanlar Superbox müşteri hizmetleriyle görüşme yapabilir. Uzaktan modeme erişim sağlanabildiğinden dolayı uzaktan yapılacak işlemler ile Superbox şifre değişikliği gerçekleştirilebilir. ayrıca bu görüşme sırasında sonraki işlemlerde sorun yaşamamak adına kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenebilirsiniz.

Eğer cihazı sadece mobil cihazlar için kullanıyorsanız ilk adımdaki çözümü cep telefonlarından takip ederek de Superbox şifre değişikliği yapabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir