Endless Runner şeklinde adlandırılan sonsuz platform oyunları, mobil oyun kategorileri arasında en çok ilgi gören türlerdendir. Temple Runner ve Subway Surfers gibi efsaneleşmiş oyunlarla popülerlik kazanan birçok farklı temaya ve atmosfere sahip son koşu oyunları yer alır. Android ve iOS platformlarında yer alan Subway Surfers benzeri en iyi mobil oyunlara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Subway Surfers benzeri en iyi mobil oyunlar

Sonic Dash

Agent Dash

Blades of Brim

Jetpack Joyride

Alto’s Odyssey

One Epic Knight

Minion Rush

Rail Rush

Temple Run

Temple Run ve Temple Run 2

28 1 4

Imangi Studios tarafından geliştirilen Temple Run ve Temple Run 2 oyunu akıllı cihazınızda 42 MB alan kaplar. Mobil cihazların endless runner şeklinde adlandırılan oyunlarının atası olarak değerlendirilen, hatta bir ara iPĞhone almaya teşvik eden Temple Run ve Temple Run 2, oldukça klasik yapısıyla son derece eğlenceli bir oyundur. Indiana Jones filmleri benzeri bir atmosfere sahip olan Temple Run’da peşimizdeki İblis Maymun’lardan kaçtığımız sonsuz koşuda en yüksek puanı almaya çalışıyorsunuz. Bu sonsuz koşuyu en uzun süreli devam ettirmeye çalışırken, yolda bulunan altınları da toplamak büyük önem taşıyor. Bu topladığımız altınlar daha sonradan bazı özellikler satın almamıza yarıyor.

Android için Temple Run indir

iOS için Temple Run indir

Android için Temple Run 2 indir

iOS için Temple Run 2 indir

Rail Rush

29

Miniclip.com tarafından geliştirilen Rail Rush oyunu, endless runner platform oyunlarının en eğlenceli olanlarından biridir. Bu sefer metro istasyonları yerine yeraltındaki madenlerde koşu yaparak platformun sonuna kadar ilerlemeye çalışacaksınız. Sağa, sola, yukarıya ve aşağıya manevralar yaparak trenimizi en uzun mesafeye götürmeye çalışırken, karşımıza çıkan yumurtaları toplayıp sürpriz özelliklerin kilidini açabiliyoruz. 18 farklı karaktere, 10 farklı dünyaya ve gizli bölüme ev sahipliği yapan Rail Rush, Subway Surfers’ın ruhunu bambaşka bir atmosferde yaşatıyor.

Android için Rail Rush indir

iOS için Rail Rush indir

Minion Rush

30

Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Gameloft SE tarafından geliştirilen Minion Rush, rekabet duygusunu kusursuz bir şekilde yaşatır. Subway Surfers denilince akla gelen ilk şeylerden biri de oyunun getirdiği rekabetçilik öğesi oluyor. Belirli aralıklarla düzenlenen etkinlikler de bu rekabetçi yapının korunmasına yardımcı oluyor. Minion Rush’da da sürekli olarak düzenlenen uluslararası etkinlikler, konseptli temalar ve benzeri birçok etkinlik ile rekabet duygusu canlı tutuluyor. Dünya çapında oldukça popüler olan Minions filminin karakterleriyle oynadığımız filmin evreninden birçok detaya ev sahipliği yapan Minion Rush; Minions filmlerinin ve endless runner türünün hayranıysanız, kaçırmamanız gereken bir oyun.

Android için Minion Rush indir

iOS için Minion Rush indir

Jetpack Joyride

35

Halfbrick Studios tarafından geliştirilen Jetpack Joyride oyununda Subway Surfers’ın bazı mekaniklerinden eksik olsa verdiği keyif paha biçilmezdir. Birbirinden dikkat çekici özelleştirmeleri ile oyuncuları hep daha fazlasını kazamaya ve en uzun süreye ulaşmaya iten Jetpack Joyride, bu bakımdan Subway Surfers’a epey bir benziyor. Sürekli yeni eklenen temaları ve görevleri ile oyundaki heyecanı ve rekabeti ayakta tutan Jetpack Joyride, Arcade endless runner oyunu severlerin vazgeçemeyeceği bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Android için Jetpack Joyride indir

iOS için Jetpack Joyride indir 

Blades of Brim

36

SYBO Games tarafından geliştirilen bu eşsiz oyun yine macera dolu anlar sizi bekliyor olacak. Subway Surfers yaratıcılarının elinden çıkmış bir diğer efsane endless runner oyunu olan Blades of Brim, Subway Surfers oynanış mekaniklerinin üzerine birçok havalı yeni oynanış mekaniği ekliyor. Hem koşup hem canavarları alt etmeye çalıştığımız Blades of Brim’de birçok karakter, silah ve çağırabileceğimiz evcil yaratık özelleştirmesi bulunuyor.

Android için Blades of Brim indir

iOS için Blades of Brim indir

Agent Dash

37 1 1

Full Fat’in geliştiriciliğini üstlendiği Agent Dash oyununda Subway Surfers’da keyif aldığınız tüm mekanikleri bu sefer farklı bir atmosferde ve farklı karakterler ile deneyimleyebilirsiniz. Gizli bir ajan olarak düşmanın bölgesine sızdığımız Agent Dash’da hiç durmadan koşmanız ve düşmanın kurduğu tuzaklardan kaçmanız gerekiyor. Hem koş hem savaş mekaniğinin bulunduğu bu oyunda, yolda topladığımız cephaneler ile karşımıza çıkan düşmanları alt edebilirsiniz. Aksiyonu ve heyecanı yüksek olan Agent Dash, hem Subway Surfers’a yakın oynanış mekanikleri, hem de bu oynanış mekaniklerinin üzerine eklediği değişik öğelerle Subway Surfers’a keyifli bir rakip olmayı başarıyor.

Android için Agent Dash indir

iOS için Agent Dash indir

Sonic Dash

38

Oyun dünyasının başarılı şirketlerinden SEGA tarafından geliştirilen Sonic Dash ile boş vaktinizi eşsiz bir şekilde geçirebilirsiniz. Mario ile birlikte erken oyun dünyasının platform türünde atalarından biri olan Sonic, mobil oyunu Sonic Dash ile beraber üç boyutlu olarak eğlenceyi mobil oyunculara ulaştırıyor. Subway Surfers gibi sonsuz platform oyunlarının mekaniklerine ve genel olarak tarzlarına ilham kaynağı olan Sonic, dünyanın en tanınan mavi kirpisi ile kendine has bir endless runner deneyimi sunuyor. Oldukça tatmin edici grafiklere, detaylı haritalara ve özelleştirmelere sahip olan Sonic Dash, ünlü mavi kirpimiz Sonic dışında birçok oynanabilir karakterlere de ev sahipliği yapıyor. Diğer Sonic oyunlarından düşmanların da yer aldığı Sonic Dash, klasik Sonic deneyimini üç boyutlu ve sonsuz olarak oyunculara sunuyor.

Android için Sonic Dash indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir