Büyük heyecanla beklenen Street Fighter 6, haziran ayının ilk gününden itibaren oyuncularla buluşmuştu. Merakla beklenen ve eleştirmenlerden de oldukça beğenilmiş olan ve iyi yorumlar alan oyunun yolculuğu da büyük rekorla başladı. Street Fighter serisinin en yeni oyunu olan, kısa süre içerisinde Steam’de en yüksek eş zamanlı oyuncu sayılarına ulaşan dövüş oyunu olarak rekor kırdı.

SteamDB’nin verilerine göre, 2 Haziran Cuma günü saat 19.00 itibarıyla Türkiye’deki Steam kullanıcılarının sayısı 66 bin 317’ye ulaştı. Benji-Sales adlı oyun endüstrisi analisti ise Twitter’da yaptığı paylaşımda, bu rakamın bir rekor olduğunu ve yeni Street Fighter oyununun en yakın rakibini ikiye katladığını ifade etti.

Oyuna gelen yorumlara bakıldığında da, yukarıda da belirttiğimiz şekilde, bir hayli iyi durumda olduğunun altını çizmekte büyük fayda var. Pek çok incelemelerde yüksek notlar alan en yeni oyunlardan Street Fighter, hem oyun mekanikleri hem 18 karakterlik havuzu hem de görsel deneyimiyle büyük beğeni toplamıştı.

Street Fighter 6

Street Fighter 6 selefinin hayal kırıklığını şimdiden unutturdu

Street Fighter 6, hayal kırıklığı yaratan önceki versiyonunu geride bırakarak büyük bir başarı elde etti. İlk incelemeler ve oyuncu sayıları, Capcom’un Street Fighter 6 ile önemli bir adım attığını gösteriyor. 2016’da piyasaya sürülen Street Fighter V’in hayal kırıklığını geride bıraktığı şimdiden görülebilir. Oyunun uzun vadeli performansını değerlendirmek için ise zamanın geçmesi gerekecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir