Street Fighter 6 ile ilgili resmi açıklama yapıldı ve oyunun duyuruldu. Oyun, franchise’ın 35. yıldönümünü kutlamak için geliştirilecek.

Uzun zamandan beri gündemde yer alan Street Fighter 6 iddiaların yönelik Capcom yeni bir açıklama yaptı. Capcom açıklamasında Street Fighter 6’nın piyasaya sunulacağı net bir şekilde ifade edilirken resmi sitede geri sayım aracı da koyuldu. Capcom tarafından yapılan Street Fighter 6 paylaşımı şöyle;

Hazırlanan videoda ön plana çıkan isimlerden birisi Ryu oldu. Hatırlanacağı üzere Ryu, Street Fighter 5 sonrasında en çok dikkat çeken ve zaman zaman eleştirilen bir isimdi. 2016 yılında piyasaya sunulan Street Fighter 5’in üzerinden uzun yıllar geçtiği için şu anda yeni oyun büyük bir beklenti yaratmış durumda. Zira yıllardan beri Street Fighter serisi hayranları yeni oyunun piyasada sunulmasını ekliyordu. Ancak Capcom sadece Street Fighter 5: Arcade Edition ve Street Fighter 5: Champion Edition gibi güncellemeler sundu.

Street Fighter 6 nasıl olacak?

Yeni oyunda daha iyi bir dövüş mekaniğin kullanılması bekleniyor. Street Fighter 6 ile birlikte Capcom, 35. yıla özel yeni sürprizlerini de duyurdu. 25 Haziran’da piyasaya sunulacak Street Fighter 6 ile Capcom Fighting Collection da tanıtılacak. 10 farklı oyundan oluştuğu bilinen özel koleksiyon 24 Haziran tarihi itibariyle erişilebilir olacak. Oyunların desteklendiği platformlar ise PS4, Nintendo Switch, Steam ve Xbox One.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir