Geçtiğimiz günlerde birçok oyun platformunda çıkışını gerçekleştiren Stray, Steam TOP250 listesine girmeyi başardı. Bir kedinin yönetildiği oyun olan Stray, 2022 yılında çıkmış oyunlar arasında en iyi kullanıcı oyunu olarak listede zirveye yerleşti.

İlgili haber: Stray’e evcil hayvanlar da kayıtsız kalamadı!

Ailesinden uzak ve yalnız bir sokak kedisinin yaşadığı maceraları baz alan Stray, çıktığı ilk günden beri oyun dünyasında gündem olmaya devam ediyor. Robotlarla dolu eski bir yer altı şehrinden kurtulmak için gizemleri çözmek zorunda olan bir kediyi yönettiğiniz Stray, 2 yıl önce duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde oyuncular için PlayStation Store’da 259 TL fiyatı etiketi ve PC için ise Steam platformunda 160 TL’ye satışa sunuldu.

Stray, başarılı yapısıyla TOP 250’ye girdi

Stray

Oynanış videoları ile tüm dikkatleri toplayan Stray, tüm platformlarda çıkış yapmış ve bir kedi olarak oynanan bu oyun oldukça beğenilerek olumlu yorumlar toplamayı başarmıştı. Kısa sürede ise Steam’da TOP250’ye girmeyi başardı. BlueTwelve Studio ve Annapuma Interactive ortaklığı ile 19 Temmuz’da piyasya giriş yapan Stray, kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. Steam’de TOP 250 listesine adını yazdıran bu oyun 42.665 oyuncudan tam %98 oranı ile olumlu oy alarak 9.61 kullanıcı puanı ile Steam TOP 250’de 49.sıraya yerleşti.

2022’de piyasaya sürülen tüm oyunlar listesine de giren oyun bu listesinin ise zirve ismi oldu. Piyasaya sürüldüğünden beri oyunculardan olumlu eleştirilen alan Stray,bu yılın en iyi kullanıcı oyuna sahip oyun olmayı başardı. Bu başarısı ile 53.101 oya sahip %97 olumlu yorumlu God of War’ı ise geride bırakarak zirvedeki yerini aldı. Stray’in TOP 250’in üst sıralara tırmanması için daha zamana ihtiyacı bulunuyor. Ancak oyun ilk etapta beklenenden üst seviye bir performans sergiledi diyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir