2012’de çıkış yaptığı tarihten itibaren tüm oyuncuların severek oynadığı oyun Counter Strike Global Offensive çevrim içi oyun rekorunu elinden bırakmıyor. 

steamin cevrim ici oyun rekoru cs goda

CS GO, Steam’de en çok oynanan çevrim içi oyun olmayı başardı

Çıktığı günden bu yana popülaritesini kaybetmeyen Counter Strike’ın son serisi Global Offensive, oyun camiasında birçok başarıya ve rekora imza atmaya devam ediyor. 2012’den beri çevrim içi oyun rekorunu elinde tutan Counter Strike Global Offensive kendi rekorunu kırdı. Steam DB’nin yayınladığı verilere göre, rekabetçi çok oyunculu FPS oyun kategorisinde olan Counter Strike Global Offensive, Geçmişte kendi rekoru olan tüm zamanların eş zamanlı oyuncu rekorunu yani anlık 1.308.963 oyuncu rekorunu kırdı. Yapılan ölçümlemeye göre 11 Şubat 2023 tarihinde 1.320.219 oyuncu rekoruyla yeni bir rekora daha imza attı. 

2000 yılının kasım ayında karşımıza çıkan Counter Strike 1.0 bir süre hayatımızın içerisinde yer edinen oyun aslında bir Half-Life moduydu. Dolayısıyla bu uzun süreli başarı oyun için oldukça büyük. CS:GO birçok güncellemeye, iyileştirmeye rağmen 2012 yılında çıkan CS:GO’dan farkı yok. Umulanın aksine popülaritesini kaybetmek yerine çevrim içi oyun konusunda daha da popülerleştiği görünüyor. SteamDB’ye göre ikinci sırasında Harry Potter dünyasında geçen Hogwarts Legacy oluyor. 

Eş zamanlı oyuncu sayısının artma sayısı ile Steam kullanıcı sayısının artması doğru orantılı olarak görülüyor. Steam, Ocak ayında aktif oyuncu sayısı tüm zamanlarının en yükseği olan 10.284.568 oyuncu sayısına ulaşmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir