Dijital oyun satış yeri olan Steam,  Türk Lirası para birimini ortadan kaldırıyor. Ülkemizde artan enflasyon ve artış gösteren kur nedeniyle alınan kararın sonucu olarak Türkiye için MENA-USD para birimi geçerli hale gelecek.

Steam’de Türk Lirası Kullanılamayacak: Dolar Dönemi Başlıyor
Steam’de Türk Lirası Kullanılamayacak: Dolar Dönemi Başlıyor

Steam’de Türk para birimi kaldırılıyor, dolar (MENA-USD) tercih edildi

Steam’in paylaştığı haberi görmeyenler için, birkaç gün önce almış olduğu bir kararla Türkiye ve Arjantin’de bundan sonra dolar kuruna geçiş yapılacağı açıklanmıştı. Bugün ise artık  tamamen dolar (MENA- USD) geçiş yapıldı.

Oyunlar artık orta doğu bölgelerinde de geçerli olduğu gibi diğer bölgelerde de geçerli olacak şekilde MENA-USD para birimi ile fiyatlandırılacak. Bu fiyatlandırma sonucunda artık ucuz oyunları satın almamız çok güç hale gelecek.

Steam Türk kullanıcılarının bakiyelerini de dolar kuruna çevireceğini açıkladı. Bunun için güncel dolar kurunu esas aldı. Bu da oyunun satış fiyatınında değişiklik gösterebileceğini gösterir.

Bu durumdan ötürü pek çok oyun kendi fiyatından daha fazla fiyatlara satışa çıkacak. Bu noktada geliştiriciler MENA-USD fiyatlarında mutlaka bir değişikliğe gideceklerdir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir