Türk Lirası ile Steam’de oyun alma devri bitiyor. Oyuncular artık sadece dolar aracılığı ile Steam’den oyun satın alabilecekler. Peki bu durum oyun fiyatlarında değişikliğe neden olacak mı? Oyun fiyatlarında değişiklik olmamakla beraber oyun fiyatlarında yükselme meydana gelmeyecek.

Dünyada artan kullanıcısı ile dikkat çeken Steam oyun platformundan Türkiyedeki oyuncularını üzen bir haber geldi. Steam şirketi Türkiye’den çekilme kararını açıkladı. 20 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi beklenen kararla birlikte oyuncular artık Türk Lirası ile işlem yapamayacak. Ayrıca Türkiyeye özgü olan yerel fiyatlandırma uygulaması da ortadan kaldırılacak. Bunun yerine 25 ülkeyle beraber Türkiye de yeni fiyatlandırma politikasına dahil olacak.

Steam’in Türkiye’de kullanılan yerel fiyatlandırma politikası, döviz kuru yükseldiği halde işimize yaramıştı. Buna örnek olarak ; En popüler oyunlar arasında yer alan Euro Simulator 2’nin küresel fiyatı 19,99 dolar. Bu ücretin günümüzdeki kur karşılığı ise 562 TL (1 dolar = 28,12 TL). Fakat Türkiye’deki oyuncular olarak Euro Truck Simulator 2’yi Steam’in yerel fiyatlandırması sayesinde 299,00 TL’ye satın alıyorduk. Bu yeni düzenleme ile birlikte bu avantaj ortadan kalkabilir.

Artık Steam’da sadece Dolar iş görecek!

20 Kasım’da yürürlüğe girecek olan kararla beraber Türk oyuncular için artık sadece dolar bazlı fiyatlandırma olacak. Yani Call of Duty: Modern Warfare 3 için 69,99 dolar fiyat etiketi görürken Euro Truck Simulator 2 için ise 19,99 dolar fiyat etiketi ile karşılaşacağız. Bununla birlikte sadece oyunlar için değil oyun içi ek paket satın alımlar ve abonelikler için de dolar üzerinden fiyatlandırma karşımıza çıkacak.

two teenage friends playing video games together

Peki Steam cüzdanında halen parası olan oyuncular ne yapacak?

Steam cüzdanınızdaki TL cinsinde olan paralar artık dolar cinsinde gösterilecek. Yani cüzdanınızda 200 TL para var ise bu para artık dolar cinsiyle yani 7,11 dolar olarak güncellenecek.

Popüler oyunların fiyatları nasıl değişir?

Eğer Steam, MENA bölgesine özel fiyatlandırma yapmaz ise  ve doğrudan dolar kuru ile hareket etmeye başlarsa fiyatlar şu şekilde değişir:

Steam Dolar fiyat listesi

Fakat yayımlanacak yeni yerel fiyatlandırma, fiyatların yukarıdaki seviyeye ulaşmasını engelleyebilir

Steam Türkiye’yi de içine alan MENA bölgesinde yeni bir yerel fiyatlandırma oluşturduğu için Steam isterse yeni bir dolar kuru için yeni standart belirleyebilme hakkına sahip.Şirket, MENA bölgesinde yer alan 25 ülke için yeniden düzenleme yapacağını söyledi fakat bunun detaylarını henüz paylaşmadı.

Konu ile ilgili olan diğer bir husus ise Steam’in Türkiye’ye özel bir fiyatlandırma yapma ihtimali. Bu durum fiyatlarda oynamalara neden olabilir. Tüm bu ihtimaller 20 Kasım’da açıklığa kavuşacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir