Steam nedir? İade Kuralları Nelerdir? Steam geri ödemesini nasıl talep ederim? Steam iadeleri kaç gün saklanır? Burada Steam oyun iade süreciyle ilgili tüm bilgileri sizler için kaleme aldık.

Steam nedir? İade kuralları nelerdir? Steam’den nasıl para iadesi talep edilir? Geri ödeme Steam’e kaç gün içinde yatırılacak?

Milyonlarca oyuncu gün içinde zamanının çoğunu Steam’de geçiriyor. Oyuncular Steam’de istedikleri oyunu satın alıp oynayabilirler ancak bazen satın aldıkları oyun beklendiği gibi çıkmayabilir. Bu durumda iade seçeneği uygulanabilir.

Steam 2021 yılının en iyi oyunlarını açıkladı

Popüler platformda satın aldığınız oyunları çok basit ve kullanışlı bir şekilde iade edebilirsiniz. Bunu yapmak için birkaç adımı izlemeniz ve belirli kriterleri karşılamanız gerekir.

Steam nedir?

Steam dijital oyun mağazası 12 Eylül 2003’te hizmete girdi. Uzun yıllardır faaliyette olan platform, dünya çapında oldukça popüler. Platformda aksiyon, rol yapma, macera, strateji, yarış gibi birçok kategoride çok sayıda video oyunu bulunuyor.

Müşterinizin Valve tarafından geliştirilen dijital oyun mağazasından satın aldığınız oyunları oynayabilirsiniz. Windows, Linux ve MacOS dahil olmak üzere birden fazla platform için başarılı dijital oyun mağazası uygulamaları mevcuttur.

Steam’deki iade politikaları nelerdir?

  • 14 gün geçmemesi
  • İki saatten az oynamak.

Steam’den oyun iade etmek için iki standart vardır. Bu iki kriter karşılanmazsa, geri ödeme talebinde bulunamazsınız. İlk kriter 14 gün kuralıdır. Video oyununu satın aldıktan sonraki iki hafta içinde geri ödeme talebinde bulunmalısınız. Oyunu satın aldığınız tarihten itibaren 14 gün geçmişse bu işlemi gerçekleştiremezsiniz.

Dünyada oldukça popüler olan dijital oyun mağazasında iade talebinde bulunmak için ikinci kriter ise oyunu iki saatten az bir süre oynamaktır. Geri dönmek istediğiniz oyunu iki saatten kısa bir süre içinde oynuyor olmalısınız.

Steam oyun idae etmeyi nasıl talep ederim?

  • Steam web sitesini ziyaret edin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Destek sayfasını açın.
  • “Satın Al” sekmesine tıklayın.
  • İade etmek istediğiniz oyuna tıklayın.
  • “Para iadesi talep etmek istiyorum”u seçin.
  • ‘Para iadesi istiyorum’ düğmesini tıklayın.
  • ‘Neden’ bölümünden bir iade nedeni seçin.
  • “İstek gönder” düğmesine tıklayın.

Popüler dijital oyun mağazasından satın aldığınız bir oyunu iade etmek için önce resmi Steam web sitesine gidin. Sayfayı görüntüledikten sonra sağ üst köşedeki “Giriş” seçeneğini seçin. Steam hesap adınızı ve şifrenizi girin ve ardından kaydolma düğmesine tıklayın.

Dijital oyun mağazası hesabınıza giriş yaptıktan sonra yukarıdaki sekmeyi kullanarak Steam destek sayfasına gidin. ‘Alışveriş’ kategorisine tıklayın. Bu işlemden sonra açılan sayfada son altı ayda satın aldığınız ürünleri göreceksiniz.

İade etmek istediğiniz oyunu seçin. “Bu satın almanın nesi var?” Satın almak için birçok seçenek olacak. Bu seçeneklerden “Para iadesi talep etmek istiyorum”u seçin.

Açılan sayfada ‘Para iadesi istiyorum’ butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra dönüş sayfası açılır. Bu sayfada, oyunu neden iade etmek istediğinizi “Neden” bölümünde açıklamanız gerekir. Bunun için birçok seçenek var.

İade seçenekleri arasında “Bilgisayarım sistem gereksinimlerini karşılamıyor”, “Oyun çok zor”, “Yanlışlıkla aldım”, “Çok fazla çöküyor”, “Kare hızı çok düşük”, “Oyun çok zor.” eğlenceli değil”, “Multiplayer çalışmıyor” ‘Aileyi paylaşmakta sorun yaşıyorum’ gibi birçok neden var.

Lütfen oyunu neden iade ettiğinizi seçin. Sayfanın altındaki “Bir istek gönder” düğmesini tıklayın. Bunu yaparsanız, geri ödeme talebiniz Steam ekibine gönderilecektir. Dilerseniz aynı sayfadan iade talebinizi iptal edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir