Dünyanın en popüler oyun platformu olan Steam, oyuncuların en uğrak mekanlarından biri olarak görülüyor. Oldukça geniş kitleleri etkisi altına alan ve her geçen gün kullanıcı kitlesini daha da artırmayı başaran Steam üzerinde çeşitli yenilikler yapılarak daha da kullanışlı olmaya devam ediyor. Steam hesabınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda özelleştirmek size bağlı bir durumdur. Eğer isterseniz Steam profilinizi herkese açık yapabilir ya da özel kalmasını sağlayabilirsiniz. Profilinizi herkese açık hale getirdiğiniz taktirde diğer kullanıcılar da sahip olduğunuz oyunlara bakabilir ve inceleme yapabilirler. Steam profilinizi herkese açık bir hale getirdiğiniz taktirde görüntülenmesini istediğiniz bilgilerin hepsini ayarlamak size kalmış bir durumdur. Yani bu seçeneği de kendi altında özelleştirebilirsiniz. Burada sizin istekleriniz esas alınmaktadır. Birçok sosyal medya platformunda ya da çevrimiçi kimlik ve profil gibi Steam hesabınızın profil fotoğrafını da kendi istekleriniz doğrultusunda ayarlayabilirsiniz. Steam profil fotoğrafı olarak ister bir manzara fotoğrafı seçin isterseniz de kendi fotoğrafınızı koyun. 

Profil fotoğrafınızı değiştirmek size kalmış bir durumdur. İstediğiniz şekilde hesabınız üzerinden ayarlama yapabilirsiniz. Profil fotoğrafı koymak istemezseniz de bu adımı geçerek işlemlerinize fotoğrafsız bir şekilde de devam edebilirsiniz. Steam profil fotoğrafınızı değiştirmeniz gerekiyorsa bu işlemleri halletmek son derece kolaydır. Profil fotoğrafınızı Steam’in wep sayfasından ya da Steam uygulaması üzerinde de değiştirebilirsiniz. Bunun gibi özelleştirme seçeneklerini değerlendirmek size kalmış bir durum olup istekleriniz doğrultusunda değişim yapabilirsiniz. 

16 1557075141

Steam Profil Resmi Değiştirme

Steam hesabınız üzerinden profil fotoğrafı değiştirme işlemlerini kolaylıkla halledebilirsiniz. Değiştirmek istemezseniz de bu size kalmış bir durumdur. Yani zorunda olduğunuz bir durum söz konusu değildir. Steam’in profil resmi değiştirmek isterseniz de Tarayıcınız üzerinden Steam sayfasına giriş yaparak Steam ID’niz sayesinde hesabınıza giriş yapın. Ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan kullanıcı adınız ve açılır menüden Profil Görüntüleme seçeneğini tıklayın. Profil görüntüle seçeneğini tıklayarak Profil sayfasına giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan Profil Düzenkle seçeneğine girerek profilinizde düzenlemek istediğiniz seçeneklere erişim sağlayacaksınız. 

Sayfanın aşağı kısmında bulunan Avatar bölümüne geçiş yapın ve profil fotoğrafı olarak kullanmak istediğiniz görüntüyü Dosya Seç seçeneğine tıklayarak ya da yükleme yöntemi ile yapabileceğiniz gibi aynı zamanda mevcut avatar fotoğraflarından da faydalanabilirsiniz. Resim seçimi işlemini tamamladıktan sonra Yükle butonuna basın ve seçtiğiniz resmi yükleyin. Profil resminiz bir kaç saniye içerisinde senkronize olacak ve değişecektir. Resmi koymak için boyut meselesine dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü resmi profil alanında ortalamak ve mevcut kırma ya da konumlandırma seçenekleri olmadığı için ayarlamanızı dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor. Steam profil fotoğrafınızı web sitesinden nasıl değiştirdiğiniz gibi aynı zamanda uygulaması üzerinden de aynı işlemler ile değişim yapabilirsiniz. Profil resminizi değiştirme işlemini tamamladıktan sonra sağ alanda yer alan Gizlilik ayarlarında da hangi bilgilerinizin gösterilip hangilerinin gösterilmeyeceğine karar verebilirsiniz. Steam hesabınız üzerinden bunlar gibi daha birçok özelleştirme seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir