Valve’nin geliştiricilerden oyun incelemelerini ve ödüllerini oyun resimlerinden gizlemelerini istedi. Önümüzdeki günlerde Steam’e yeni bir güncelleme gelebilir.

Steam’de yeni bir dönem başlatmak isteyen Valve, oyunların ana mağaza resimlerine odaklanmış durumda. Bu bölümde oyunların daha fazla dikkat çekmesi için inceleme puanları ve ödüller ekleniyordu. Gündeme gelen yeni gelişmelerde ise bu tür durumların önüne geçileceği görüldü. Valve bir blog yazısında konuyla ilgili görüşlerini de dile getirdi.

Valve oyun görsellerine müdahale edebilir

Valve’ye göre bu düzenlemenin ana amacı Steam oyunlarını bulmayı ve satın almayı “mümkün olduğunca açık ve anlaşılır” hale getirmek. Oyuncuların oyun adlarını ve bilgilerini kolay bir şekilde görmesinin bu yolla mümkün olacağını düşünen şirket, bazı oyunlarda oyuncuları aldatma yoluna gidilebildiğini de ima etti. Yanlış inceleme puanları gibi durumların tespit edilmesi, Valve’nin bu alanda değişiklik yapmasını teşvik etmiş olabilir.

Steam
Steam’de bir örnek

Ancak bu düzenleme sonrasında Valve’nin ödül ve inceleme puanlarına yönelik bir kural koyabileceği belirtildi. Geliştiriciler için olumsuzluk yaratabilecek durum, pek çok oyuncu tarafından da eleştirildi. Bu bakımdan Valve açık bir şekilde belirtmiş olmasına karşın gelen tepkiler ve geliştiriciler ile yapılacak görüşmeler neticesinde düzenleme için son karar verilebilir. Bunun için 1 Eylül’e kadar beklememiz gerekiyor.

Steam
Steam’de bu ifadeler kaldırılmak isteniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir