Bu makale, Steam kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı Steam disk yazma hatası sorunlarını ve bunların nasıl çözüleceğini açıklamaktadır.

Dünyanın en çok kullanılan ve Valve’nin sahip olduğu Steam, son birkaç yılda alınan güncellemelerle çok daha kararlı bir platform haline geldi. Ancak, kullanıcılar yine de bazı kronik sorunlarla karşılaşabilirler. Bu makale, Steam disk yazma hatası sorununu ve bu hatayı çözmek için önerileri açıklamaktadır.

Steam 2021 yılının en iyi oyunlarını açıkladı

Steam disk yazma hatasının birçok çözümü var Valve’in Steam platformundaki disk yazma hataları birçok nedenden kaynaklanabilir. Windows işletim sistemlerinde yazmaları engelleyen çeşitli antivirüs ve güvenlik duvarı uygulamaları, sabit sürücünüzdeki fiziksel veya yazılımsal sorunlar, oyunun güncellendiği veya yüklendiği klasörün yazma izninin olmaması gibi bir çok etken sorun çıkarabilir. Gerekirse, bu sorunun nasıl çözüleceğini belirtin.

Steam’de yazma sorunları nasıl çözülür?

  • Klasik ama en uygun teknikle başlayalım. Sorunlu uygulamanın Steam’e indirilmesini önleyin, Steam’i kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Steam’e sağ tıklayın, uygulamayı yönetici olarak başlatın ve devam etmeyi deneyin.
  • Bu noktada sorun devam ederse, Windows işletim sisteminizdeki virüsten koruma uygulamasını ve güvenlik duvarını devre dışı bırakın ve indirmeyi yeniden deneyin.
  • Steam`’in oyunları kurduğu klasöre gidin. Bu klasörü yanlışlıkla gizlerseniz oyun güncellemesi veya kurulumu başarısız olur.
  • Klasörü sağ tıklayın, Özellikler’e gidin ve Gizle sekmesinin işaretini kaldırın. Sorun devam ederse, diğer iki yöntemi deneyebilirsiniz. Steam> Ayarlar> İndirilenler> İndirme Önbelleğini Temizle’ye gidin, indirme önbelleğini temizleyin ve tekrar deneyin.
  • Başka bir yol da bozuk indirme dosyasını silmektir. Steamapps / Common dizinindeki tüm 0KB dosyalarını silmeyi ve Steam’de indirmeyi yeniden başlatmayı deneyin. Nadir durumlarda, sürücüde yazma hatasına açık sorunlar olabilir.
  • Dosya bütünlüğünü ve HDD ile SSD’nin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek için check disk aracını kullanın. Sürücü fiziksel olarak arızalıysa, değiştirilmesi gerekebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir