Steam, kullanıcıların istedikleri oyunları ve içerikleri daha hızlı bir şekilde bulabilmelerini sağlamak amacıyla arama özelliğini güncelledi. Yapılan yeniliklerle birlikte Steam web mağazasında, masaüstü ve mobil uygulamalarda ana arama alanına yazılan herhangi bir kelimeye ilişkin öneriler, etiketler, geliştiriciler, yayıncılar ve oyun serileri görüntülenebilecek.

Kullanıcıların Arama Sürecinde Kolaylık Sağlayacak Öneriler

Steam’in yeni arama özelliği sayesinde kullanıcılar, aradıkları içeriği daha hızlı bir şekilde bulabilecekler. Örneğin, bir kullanıcı “Sony” kelimesini arama alanına yazdığında, öneriler arasında PlayStation Studios yayıncı sayfasına erişebilecek. Benzer şekilde, “ücretsiz” kelimesini yazdığında, oynaması ücretsiz etiketi ve Freedom Games yayıncı sayfası gibi hızlı sonuçlar görüntülenebilecek. Ayrıca, kullanıcılar arama paneli üzerinden tüm Final Fantasy veya Star Wars oyunlarının sayfalarına daha kolay erişim sağlayabilecekler.

Steam

Steam, Yazım Hatalarını Anlayan Bir Arama Deneyimi Sunuyor

Artık yazım hatalarını daha bağışlayıcı bir şekilde düzeltebiliyor. Kullanıcılar, bir oyunun tam adını hatırlayamadıklarında veya yanlış bir şekilde yazdıklarında dahi Steam, aradıkları oyunu bulabilecek. Örneğin, “Call of Doo” gibi bir yanlış yazım yapıldığında bile Steam, kullanıcının neyi aradığını anlayabilecek ve ilgili sonuçları gösterebilecektir.

Steam Deck üretim kapasitesi iki katına çıktı

Diğer Platformlar da Kullanıcı Deneyimini Geliştirmek için Adımlar Atıyor

Steam’in yanı sıra, diğer oyun platformları da kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Sony ve Microsoft, oyun vitrinlerinde faydalı güncellemeler yaparak kullanıcıların aradıklarını daha kolay bulmalarını sağlıyor. Xbox’ın PC uygulaması özellikle erişilebilirlik özelliklerine ve tahmini oynatma sürelerine göre oyunları arama imkanı sunarak kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir