Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Steam, her yıl yılın son aylarına doğru Sonbahar İndirimleri ile alışık olunduğu üzere yeni bir anlık oyuncu rekoru kırmayı başardı. Popüler platform dün 16.00 sıralarında 27 milyondan fazla oyuncuya ev sahipliği yaptı.

Son yılların en büyük oyun ve oyuncuya sahip olan platformu Steam, içinde bulunulan her dakika daha fazla oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Ancak özellikle indirim günlerinde Steam platformunda anlık olarak da olsa oyuncu sayısı zirveye çıkıyor. İndirim günlerinde birbirinden farklı yeni oyunları kütüphanesine ekleyen oyuncular, yeni oyunlarda zaman geçirmenin tadını çıkarıyor. Dünya çapında videolu oyunların popülerliği her geçen gün daha da artırmaya devam ettiği için Steam, her yıl içerisinde anlık olarak oyuncu sayısına yeni rekorlar eklemeye devam ediyor. Platform bu kez de şu an hala devam eden ve 1 Aralık tarihinde son bulacak olan Sonbahar İndirimi döneminde de yeni rekorunu kırmayı başardı. Steam, eş zamanlı olarak 27 milyon 384 bin 959 oyuncuya ev sahipliği yaparak bir rekor daha kırmış oldu.

11 14

Steam’de yeni bir rekor daha kırdı

Steam Database platformundan elde edilen bilgilere göre platform, 28 Kasım saat 16.00 sularında 27 milyondan daha fazla oyuncuya sahiptir. Her gün aynı saat aralığında oyuncu sayısında dikkat çekici bir şekilde artış yaşanan oyuncuların en çok günün hangi saat aralığında aktif olduğunu gösteriyor. Bir diğer açıdan ise şu an için grafiğe bakıldığında Steam’in bugün yeni bir rekor kırması da beklentiler arasındadır. Grafikte yer alan bilgiler Steam’in yeni bir rekor kırmasını mümkün kılıyor. Steam’in anlık oyuncu rekoru daha önce 1 Nisan 2021’de kırılmıştı. 1 Nisan günü platform eş zamanlı olarak toplamda 26 milyon 922 bin 926 oyuncuyu plat9ormda ağırlamıştı. Son olarak ise SteamDB’ üzerinden elde edilen bilgilere göre bu yazıyı yazdığımız dakika itibarıyla platformda 21 milyon 375 bin 859 oyuncu çevrimiçi haldedir.

Steam’de en çok hangi oyunlar oynanıyor?

Steam platformunda oyuncu sayısında her geçen saat rekor kırılmasına rağmen en fazla oynanan oyunlar listesinde değişim oldukça azdır. Yine SteamDB’den elde edilen bilgiye göre güncel olarak en çok oynanan 10 oyun şu şekilde;

12 10
  • Counter-Strike: Global Offensive
  • Dota 2
  • PUBG: Battlegrounds
  • Apex Legends
  • Team Fortress 2
  • NARAKA: BLADEPOINT
  • GTA V
  • MIR4
  • New World
  • Rust

Bu oyunların her birinde farklı deneyimler yaşamak mümkündür. Her bir oyun farklı özellikler ve gereksinimlere sahiptir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir