Halihazırda Microsoft’un desteğini kesmiş olduğu Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sürümlerine Steam da desteğini kesti. Artık Steam istemcisi bu sürümlere sahip bilgisayarlarda çalışmayacak.

Steam Destek sayfasında yapılan açıklamada şunlara yer verildi;

“1 Ocak 2024 itibarıyla Steam, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerini resmî olarak desteklemeyi bırakacak. Bu, verilen tarihten itibaren Steam istemcisinin bu Windows sürümlerinde çalışmayacağı anlamına geliyor. Kullanıcıların Steam’i kullanmaya ve Steam üzerinden satın aldıkları oyunları oynamaya devam etmeleri için daha yeni bir Windows sürümüne yükseltme yapmaları gerekecek.

Steam’de yer alan temel özellikler, Windows’un eski sürümlerinde artık çalışmayan Google Chrome’un bütünleşik sürümünü gerektirdiğinden, bu değişiklik gereklidir. Ayrıca Steam’in gelecek sürümleri yalnızca Windows 10 ve üstü sürümlerde yer alan Windows özellik ve güvenlik güncellemelerini gerektirecek.”

Steam, Windows 8, Wİndows 7

Steam Daha Önceden Uyarmıştı

Steam daha önce, bu sürümlere desteğin 2024’te bitecek olsa da kullanıcıların daha erken yükseltme yapmalarını önermişti;

“Her ne kadar destek 2024’e kadar bitmeyecek olsa da, Windows 7/8/8.1 kullanıcılarının mümkün olan en kısa sürede yükseltme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Microsoft, güvenlik güncellemelerini ve teknik desteği Windows 7 için Ocak 2020’de, Windows 8.1 içinse Ocak 2023’te kesti. Bu işletim sistemine sahip bilgisayarlar internete bağlıyken kötü amaçlı yazılımlara ve yaması çıkmayacak diğer açıklara gebedir. Olası kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızın, Steam’in ve oyunların kötü çalışmasına veya çökmesine neden olabilir. Bu kötü amaçlı yazılımlar ayrıca Steam hesabınıza veya diğer hizmetlere ait bilgilerinizi çalmak için kullanılabilir.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir