Steam platformda fiyatların doğrudan belirleyicisi olan önerilen Dolar kurunda Türkiye için değişiklik yapıldı. Steam önerilen Dolar kurunu 1.8’den 10’a yükseltti.

Dünyanın en popüler oyun platformlarından birisi olan Steam’de fiyatlandırmalarda farklı bir algoritma kullanılıyor. Böylece oyunlar bölgesel olarak farklı fiyatlar üzerinden satışa sunularak, bölgedeki kullanıcıların içeriklere ekonomik şekilde ulaşması sağlanıyor. Ancak son güncellemede Türkiye için önerilen Dolar kuru yükseltildi. Güncelleme öncesi 1.8 olan önerilen dolar kuru güncelleme sonrasında 10’a çıktı.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Steam’e damga vurdu

Steam önerilen dolar kuru güncellemesi ne ifade ediyor?

Steam önerilen Dolar kuru güncellemesi oyun fiyatlarının belirlenmesinde geliştiricilere yol gösteriyor. Fiyat belirlenmesi için bu algoritma kullanılabileceği gibi çoğu geliştirici bu ayarı otomatik bir şekilde kullanıyor ve yapılan güncellemeler sonrası oyun fiyatları artıyor. Sektörde yer alan pek çok kişi durumun Türkiye’de oyun fiyatlarına zam olarak yansıtılacağından emin.

Dolar kuru düşük kalmıştı

Türkiye’de doların 18 TL seviyelerine çıkmış olmasına rağmen Steam oyun platformunda uzun zamandan beri güncelleme yapılmamıştı. Önerilen dolar kuru 1.8 olarak sabitlenmişti. Pek çok oyunda şu anda satışlar yapılmaya başlanmış durumda. Güncelleme öncesi Left 4 Dead 2 18.57 liradan satılırken güncelleme sonrasında 105 TL’den satılmaya başlandı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir