Dünyanın ileri gelen platformlarından Steam, kullanıcılar için daha hızlı oturum ama imkanı sunacak. Valve’ın QR kod ile kullanıcılarına giriş yapma imkanı sağlayacağı bildirildi. 

Steam, kullanıcıları için büyük bir kolaylık sağlayacak özellik sunuyor. Oyun dünyasının en büyük dijital platformlarından biri olan uygulama, sıkı güvenlik önlemleri ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Sistemi daha modern hale getirmek isteyen Valce, konuyla ilgili olarak ilk adımı atıyor. Konuyla ilgili olarak bazı resimlere göre uygulama, kullanıcıların giriş yapmalarını daha kolay hale getiriyor. Hesap sahipleri oturum açma sırasında, mobil uygulamaları üzerinden QR kod taraması yapmaya izin verecek. 

Steam, QR kod ile girişi daha kolay hale getirecek

14 10

Kullanıcıların heyecanla beklediği ve uzun zamandır talep ettiği bu özellik şu an için henüz yayınlandı. Fakat SteamDB‘nin kurucusu Pavel Djundik, önemli sızıntılar elde etti. Bir tür konsol ekranını ele geçiren Djundik, Valve’ın planları ile adından söz ettiriyor. Steam mobil uygulamasının kodlarının yer aldığı bu görüntü içerisinde ikinci ve üçüncü satır oldukça dikkat çekidir. Öyle ki bu alanlarda, QR kod ile giriş yapma seçeneği de bulunuyor. Kullanıcılar tarafından olumlu tepkiler aldığı dile getirilen bu özellik, Steam Deck ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. Zira fiziksel bri klavyenin olmadığı bu el konsolu, oyuncuları Steam Guard kodu ile uğraşmak zorunda kalmayacak. Cihazın her ne kadar dokunmatik ekranı olsa da, QR kod taraması ile daha kolay giriş yapmayı da mümkün hale getiriyor. 

Şu an için bulunan çift doğrulama sistemini de sunan ve güvenlik konusunda başarılı işler sunan platform, QR kod ile benzer bir özelliği de gerçekleştirmiş olacak. Aynı zamanda sistem, eski usul, e-posta üzerinden giriş doğrulama özelliği için de önemli bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Bu sayede Steam Guard üzerinden çift doğrulama şeklinde yapmayanların gelen kutuları gereksiz öğeler ile dolmayacak. her ne kadar söz konusu bu sistem, Steam Deck için düşünülüyor olsa da, masaüstü kullanıcıları da bu özelliği kullanabilecek. Öyle ki Valve, güncelleme ile beraber herkesin bu özellikten faydalanması bekleniyor. Söz konusu özellik yakın zaman içerisinde duyurulabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir