Dijital oyun mağazalarından biri olan Steam’de hafta sonuna özel düzenlenen etkinlik kapsamında popüler hayatta kalma oyunu ücretsiz erişime açtığı görüldü.

Steam, hafta sonunun gelmesi ile birlikte oyun severleri sevindirecek etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcılarının güzel bir hafta sonu geçirmesini isteyen şirket, düzenli olarak olmasa da bazen popüler olan bir oyun yapımını ücretsiz erişim imkanı veriyor. Bundan dolayı da adeta oyun severlerin gönüllerinde taht kuruyor. Dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Steam, bu hafta ise en sevilen oyunlardan biri olan State of Decay 2’yi kısa süreliğine de olsa ücretsiz kullanıcılarına erişim izni verdi.

image 6

Popüler hayatta kalma oyunlarından biri olan State of Decay 2, kısa süreliğine ücretsiz bir şekilde oyun severleri bekliyor

Steam, Epic Games gibi büyük rakipler ile sektörde rekabeti arttırmak için bazen oyun severleri mutlu edebiliyor. Şirket popüler bir oyunu ücretsiz hale getirerek rekabeti kızıştırıyor. Doğal olarak şirketin bu konuda bazı kullanıcılar ve oyuncular tarafından biraz eleştiri alıyor. Bunun sebebi platformun, oyunu tıpkı sektörün diğer öncüsü olan Epic Games gibi kalıcı şekilde ücretsiz dağıtmaması. Sadece bir süreliğine deneme fırsatı sunması oluyor. Yani etkinlik süresi sona erince kütüphanenizden kalkmış oluyor.


Xbox Game Studios‘un yayınını yaptığı State of Decay 2, Steam‘de ücretsiz erişime açıldı. Söz konusu oyunu 24 Eylül saat 17.00’a kadar herhangi bir ücret ödemeden ve sınırlama olmadan deneyimleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir