Bu, Steam’deki sıkıştırılmış yedekleri geri yükleme işlemidir. Bu süreçte oyunun geri yüklenmesinin asıl sebebi oyunun satın alındığı hesap ile imzalanmış olmasıdır. Satın almış olduğunuz bir oyun hesabı ile giriş yapmadıysanız iade işleminde hata olabilir. Başarıyla geri yüklenmiş olsa bile, oyunu satın alma hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Ücretsiz oyunlar için bir hesap talebi (bir hesap girmek için x) gerekli değildir. Ayrıca işletim sistemleri arasında yedek aktarımı da mümkün değildir. Örneğin Linux/Windows ve Windows/Linux arasında yedekleme/geri yükleme yapmak mümkün değildir. Dosya formatı (yedek kopya oluştururken) aynı olmasına rağmen, açarken tutarsızlıklar oluyor.

Steam oyun geri yükleme adımları

  • Sol üstteki yer alan Steam yazısına tıklandıktan sonra Oyunları Yedekle ve Geri Yükle seçeneği ile devam ederek işleme başlayın.
  • Yedekten geri yükle seçeneğini seçiliyken İLERİ > ‘ye tıklayınArdından yedeklediğiniz klasörden ouumları seçin ve ayarlamalar sonrasında tıpkı aşağıdaki gibi dolmasını bekleyin.
5
  • Bu işlem sırasında geri yüklenen oyuna bir güncelleme gelmişse işlemin sonrasında güncelleme indirilecektir bu nedenle beklemeniz gerekecek.
  • Sonuç ekranında da belirttiğimiz gibi söylediğimiz detay yer alıyor. Güncelleme varsa otomatik olarak ineceği uyarısı karşınıza çıkıyor. Güncellemeler yüklendikten sonra BİTİR diyerek işlemi sonlandırın.
  • Ve artık Windows işletim sisteminde oyunlarınızı yeniden oynamaya hazırsınız.

Bu işlem tüm işletim sistemlerinde aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Steam ile ilgili merak ettiğiniz soruları aşağıda bulunan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir