Oyuncuların Merakla Beklediği Steam Next Fest’te birbirinden farklı oyunlar tanıtılacak. İşte kaçırmamanız gereken 15 oyun…

2024’ün ilk Steam Next Fest’i başladı. 5 Şubat itibariyle başlayan etkinlik, 12 Şubat’a kadar devam edecek.  Bu tarihler arasında birbirinden farklı oyun tanıtımları ve etkinlikler düzenlenecek. Pek çok geliştirici stüdyo ise oyunların demo versiyonlarını piyasaya sürüyor. Yeni oyunlar denemek istiyorsanız sizler için derlediğimiz Steam Next Fest’te denemeniz gereken 15 oyun demosuna göz atabilirsiniz.

Reus2

Geliştirici: Abbey Games

Yayımcı: Firesquid

Yayın: 23 Mayıs 2024

Reus 2 bir dünya simülasyonu. Her şeyin yaratıcısı olarak oynadığınız bu oyunda emirlerinizi hemen yerine getiren 3 deviniz var. İnsanlığın ortaya çıkışının konu olduğu oyun ilginç konusuyla dikkat çekiyor.

Crow Country

SFB Oyunları

Geliştirici: SFB Games

Yayımcı: SFB Games

Yayın Tarihi: 2024

Final Fantasy VII ya da Resident Evil tarzında bir oyun oynamayı istiyorsanız Crow Country’e şans verebilirsiniz. Tangle Tower’ın arkasındaki geliştiricilerin imzası bulunan oyun, Mara Ormanı’nda geçiyor. Labirentlerle, çeşitli eğlenceli alanlarla kaplı olan bu ormanda kaybolan Crow’u bulmaya çalışacaksınız.

Duck Detective

Geliştirici ve Yayımcı: Happy Broccoli Games

Yayın: 2024

Duck Detective, çizgi filmlerden de esinlenilen bir oyun. Bir hayvanın otobüs şirketindeki diğer hayvanların öğle yemeğini çalmasıyla başlayan hikayede devreye Duck Detective giriyor. Kanıtlar toplayarak, bunları not alarak gizemli olayı çözebilecek misiniz?

Death of a Wish

Geliştirici: Melessthanthird

Yayıncı: Syndicate Atomic

Yayın: 11 Mart 2024

Şiddet, kan içeren bu oyunda doğaüstü güçlerle yolunuza çıkan engelleri aşmanız gerekiyor. Farklı kombolarla hızlı saldırılar yapabileceğiniz Death of a Wish’te aksiyon oyuncuları bekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=boQepdp_n88&pp=ygUmUkFNOiBSYW5kb20gQWNjZXNzIE1heWhlbSBnYW1lIHRyYWlsZXI%3D

RAM: Random Access Mayhem

Geliştirici ve Yayımcı: Xylem Studios

Yayın Tarihi: Açıklanmadı

RAM: Random Access Mayhem, 2D grafikleriyle ilk bakışta dikkat çekiyor. hızlı ve tempolu aksiyon oyunu olarak tanıtımı yapılan RAM: Random Access Mayhem’de robotları yöneterek savaşlardan galip gelmeniz gerekiyor.

Spring Dash

Geliştirici ve Yayımcı: Dillon Steyl

Yayın Tarihi: 2024 1. çeyreği

Pastel tonlardaki renkli grafikleriyle oyuncuları kendine çeken Spring Dash, engelli parkurlarda koşarak, atlayarak ilerleyeceğiniz bir oyun. Oyunda ilerledikçe belirli kontrol noktalarını geçerek, oyunu kaybettiğinizde bu noktalardan oyuna devam edebilirsiniz.

Backpack Battles

Geliştirici: PlayWithFurcifer

Yayımcı: PlayWithFurcifer, IndieArk

Yayın: 8 Mart 2024

Oldukça ilginç konusu ile dikkat çeken Backpack Battles, geçmiş yılların favori oyunu Super Auto Pets ile benzerlik gösteriyor. Backpack Battles’da karakterinizi yöneterek savaşmanız gerekiyor. En önemli eşyanız ise sırt çantanız. Sırt çantanızdaki eşyalar ile gücünüzü arttırabilirsiniz. Kılıçlar, kalkanlar ve benzer zarar verecek eşyalar ile rakiplerinizi alt etmeye hazır olun.

Mouthwashing

Geliştirici ve Yayıncı: PlayWithFurcifer

Yayın: 2024 ilk çeyreği

Gerçeküstü karakterlerin, öğelerin ve hikayenin yer aldığı Mouthwashing, demo olmasına karşın oyunculara iyi bir oyun deneyimi sunmayı vaat ediyor. Kaza yapan bir uzay gemisinde neler olduğunu keşfetmeniz gerekiyor. Ancak bu yolculukta yalnız olmayabilirsiniz.

Normal Fishing

Geliştirici ve Yayımcı: The Bworg

Yayın Tarihi: Çok yakında

Aileniz ile kamp yapmak ve bir göl kenarında balık tutmak sizin için keyifli mi? O zaman Normal Fishing’e şans verin. Metro esintileri ve özel grafikleriyle dikkat çeken oyunda balık tutma konusunda becerilerinizi konuşturmanız gerekiyor.

Berserk Boy

İlk bakışta 1990’lı yılların oyunlarıyla benzerlik gösteren Berserk Boy, mor saçlı kahraman ile maceralar sunuyor.

Geliştirici ve Yayımcı: BerserkBoy Games

Yayın: 6 Mart 2024

Mart ayında tam sürümü ile oyun dünyasına giriş yapacak Berserk Boy, bu tarih öncesinde oyunculara demosuyla oyunu oynama imkanı sunuyor. Kahraman çocuğu yöneterek ilerleyebileceğiniz bu oyunda karşınıza çıkacak robotları yenmeniz gerekiyor. Mermiler, patlayan füzelere karşı iyi bir savunma yapmanız ve güçlü silahlar kullanmanız oyunda ilerlemeniz için oldukça kritik.

Antipaint

Geliştirici ve Yayımcı: Vilius Prakapas

Yayın: 2024

Nişancı türündeki bu oyunda, aşama aşama ilerliyor. Bu nedenle her levelde daha da zorlaşan Antipaint’te sanata dair pek çok öğe mevcut. Ünlü ressamların tabloları ve bu tablolardaki karakterleri bulabileceğiniz oyunda, başarılı bir şekilde resimleri yapmanız gerekiyor.

Raw Metal

Geliştirici ve Yayıncı: Team Crucible

Yayın: 19 Mart 2024

Raw Metal, Metal Gear Raw adındaki oyuna oldukça benzer. Gezegen dışındaki bir maden tesisinde başlayan oyunda, bu madene sızan bir karakteri yönlendirmeniz gerekiyor. Tabi ki buradan çıkmak için önünüze çıkan her engeli ve herkesi alt etmeniz zorunlu. İlerlemeli kavga oyunlarını sevenler için Raw Metal ideal.

Abiotic Factor

Geliştirici: Deep Field Games

Yayımcı: Playstack

Yayın Tarihi: 2 Mayıs 2024

Hayatta kalma türündeki Abiotic Factor, bir laboratuvarda işlerin ters gitmesiyle başlayan olayları anlatıyor. Burada gizli gizli dolaşmanız, aletler yapmanız, yemek pişirerek hayatta kalmanız gerekiyor. Tüm bunları yaparken de değişik yaratıklara gözükmemelisiniz.

Botany Manor

Geliştirici: Ballon Studios

Yayımcı: Whitethorn Games

Yayın: 2024’ün 2. çeyreği

Botany Manor, basit yapısı ile kolay oynanabiliyor. 3D bulmaca oyunu olarak tanımlanan Botany Manor’da emekli botanikçi Arabella Greene’yi yönlendirmeniz gerekiyor. Bu kişinin malikanesinde çiçekleri üretmeniz ve onların bakımını yapmalısınız. Bunun için de çiçekler hakkındaki bilginizi arttırmanız gerekiyor.

Synergy

Geliştirici: Lekir Studio

Yayıncı: Goblinz Publishing

Yayın Tarihi: 2024’ün 2. çeyreği

Synergy, gelecekten bir dönemi bizlere sunuyor. Şehir kurma oyunları ile benzerlik gösteren Synergy’de yiyecek kaynaklarını oluşturmanız ve korumanız, yeni yaşam alanları oluşturmanız gerekiyor. Gerçek hayattan da esinlenen oyunda iklim krizleri gibi pek çok afet de sizleri bekliyor.

15 oyun, demoları ile Steam etkinliğinde sizleri bekliyor. Üstelik demo olarak sunulan oyunlar bu liste ile sınırlı değil. Daha fazla oyun için Steam Next Fest’e göz atabilirsiniz. Etkinliğin son tarihinin 12 Şubat olduğunu unutmayın.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir