Dünyanın en büyük oyun marketi olan Steam, masaüstü istemcisinde tasarımsal boyutta  değişiklikler başta olmak üzere bir güncelleme yapıyor. Yaptıkları güncellemeler dışında yeni özellikler de getirmeleri hakkında Steam tarafından yapılan detaylı açıklama şöyle oldu: 

“Merhaba! Steam istemcisinin yeni bir sürümünü herkesin kullanımına sunduğumuzu duyurmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu güncellemede, beta dalında test edilen ve üzerinde ince ayarlamaların yapıldığı tüm yeni Steam masaüstü özellikleri yer almaktadır. Ayrıntılara girmeden önce, beta testine katılan tüm kullanıcılarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Sizlerden aldığımız paha biçilemez geri bildirimler ve hata raporları olmadan bu özellikleri yayınlayamazdık! Bu güncellemedeki en büyük değişiklikler hemen göze çarpmayacak zira yaptığımız değişikliklerin büyük bir bölümü daha çok Steam masaüstü istemcisi, Geniş Ekran modu ve Steam Deck arasındaki kod paylaşımının yapılma şekliyle ilgilidir. Bu değişiklikler aynı zamanda yeni özelliklerin daha hızlı entegre edilebileceği ve üzerlerinde değişiklikler yapılabileceği anlamına da geliyor. Örneğin bu güncellemedeki özelliklerin birçoğu (arayüzdeki “Notlar” gibi), paylaşılan kod tabanı sayesinde Steam Deck’e de aynı zamanda eklenecek. “şeklinde ifade edildi.

Bu güncelleme, özel görsellik ve kullanılabilirlik iyileştirmeleri getiriyor.

Bu güncelleme ile ilgili açıklamanın devamında ise şunları belirtti:

“Pencereleri, menüleri, yazı tiplerini ve renkleri güncelledik. Steam istemci penceresinin en üst ve alt kısımları, ayarlar ve ekran görüntüsü yöneticisi arayüzün güncellendiği yerlerden sadece birkaçı. Steam bildirimlerini size daha faydalı olması için güncelledik ve geliştirdik. Çan butonu artık sadece sizin için gerçekten yeni bir şey olduğunda yanacak. Tepsi görünümü yalnızca yeni bildirimleri içerir ve eski bildirimlerin kronolojik olarak gösterildiği bir sayfaya giden “Tümünü görüntüle” seçeneği de vardır. Ayrıca bildirimlere özel yeni ayarlar ekledik, böylece göreceğiniz bildirimleri ve bu bildirimlerin görüneceği yerleri kontrol edebileceksiniz.  

Microsoft, Yeni Windows 11 Güncellemesi ile Kullanıcı Gizliliğini Ön Plana Çıkarıyor

Oyun içi arayüzünü tümüyle değişikliğe gidildi

Oyun içi arayüzünü tamamen değiştirdik (Arayüze oyundayken Shift+Tab tuşlarıyla erişebilirsiniz). Arayüz için yepyeni bir kullanıcı arayüzü geliştirdik, yeni kullanışlı özellikler ekledik ve arayüzde daha fazla özelleştirme yapabilmenize olanak sağladık. Eklediğimiz yeni araç çubuğuyla, oyun esnasında sohbet, başarım ilerlemesi, rehberler, tartışmalar ve internet tarayıcısı gibi ihtiyacınız olan her şeye erişebileceksiniz. Birkaç arayüz penceresini varsayılan olarak biz seçtik ve siz de arayüzünüzde görmek istediğiniz içerikleri seçerek bu arayüzü kişiselleştirebilirsiniz. Ayarlarınız kaydedilir ve aynı oyunun diğer oturumları için de geçerlidir.

Yeni “Notlar” özelliği, oynadığınız oyunla ilgili notlar alabilmenize yardıımcı oluyor

Yeni “Notlar” özelliği, oynadığınız oyunla ilgili notlar alabilmenize yardıımcı oluyor

Zengin metin biçimlendirme, görsel yapıştırabilme, oyun başına birden fazla not alabilme gibi özelliklere sahiptir hatta çevrimdışı modda da kullanılabilir. Bu notlar oyun başına kaydedilir ve giriş yaptığınız her bilgisayar (veya Steam Deck!) arasında eş zamanlanır. Notlara Steam oyun içi arayüzü dışından, oyunun ayrıntılar sayfasından da erişebilirsiniz. Ayrıca arayüzden pencereleri sabitleme özelliği de ekledik. Bu sayede oyun içindeyken bu pencereler oyunun üstünde görünür. Bu pencerelerin şeffaflık düzeyleri ayarlanabilir ve yalnızca pencerenin içerikleri sabitlenir (başlık çubuğu ve diğer ikincil arayüzler hariç). Bu yeni özellik notlar, rehberler, tartışmalar, başarımlar ve internet tarayıcısı için kullanılabilir. Bu özellik, oyun esnasında ilerlemenizi veya bir rehberi takip etmek ya da oyun oynarken arka planda film izlemeyi seven aynı anda birden fazla iş yapma hastaları için mükemmeldir. 

Arayüze Oyuna Genel Bakış paneli eklemesi yapıldı.

Bu panel, oyunu son oynadığınızdan bu yana oyunda neler olup bittiğini size tek bir yerde gösterir. İlerleme kaydettiğiniz başarımlar, oynadığınız oyunu oynayan diğer arkadaşlarınız, en popüler rehberler, haberler ve çok daha fazlası burada gösterilir. Ek olarak, tarayıcı, başarımlar ve ekran görüntüsü yöneticisi pencereleri güncellendi (hem arayüzde hem de masaüstü istemcisinde). Kontrolcü kullanma deneyimi de genel olarak iyileştirildi. Steam Deck’teki güncellenmiş kontrolcü yapılandırıcısı özelliği, bir oyun kumandası bağlandığında arayüzün parçası olacak ve masaüstünde oyun oynarken sanal menüler artık kullanılabilecek.”

 Firma, Mac ve Linux sürümlerinde donanım hızlandırma özelliğini ekleyerek bu platformları Windows sürümüyle aynı seviyeye getirdi. Bu önemli güncellemeyi, aşağıdaki videoda özetledi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir