Steam uygulamasını kullanarak indirilen tüm oyunlar Steam Kütüphanesi’nde yer alır. Ancak harici olarak da Steam Kütüphanesi’ne oyunlar eklenebilir.

Steam, bilgisayarlarda oyun oynamak isteyenler için en iyi seçeneklerden birisidir. Ancak oyun dünyasında tek seçenek Steam olmadığı gibi Steam dışında Epic Games, Ubisoft, Origin gibi farklı alternatifler de tercih edilebilir. Özellikle birden fazla uygulama kullanan oyuncular, tüm oyunlarını tek bir kütüphanede toplayabilir. Eğer Steam Kütüphanenizi tüm oyunlarınızı içerecek şekilde güncellemek istiyorsanız Steam Kütüphanesi’ne harici oyun eklemeniz yeterli olacaktır.

Harici Oyun Ne Demek?

Steam’de tüm oyunlar bulunmadığı gibi bilgisayarınızda farklı yerlerden satın aldığınız, indirdiğiniz ya da CD gibi diğer kaynaklardan edindiğiniz oyunlar bulunabilir. Harici oyunlar, Steam oyun listesinde olmayan oyunlardır. Steam yaptığı değişiklik ile Steam dışındaki oyunlara da Kütüphane üzerinden erişilmesini sağlamaktadır. Ancak bu oyunlar Steam’de geçerli olan oyun başarılarının dışında tutulmaktadır.

Steam Kütüphanesine Harici Oyun Nasıl Eklenir?
Steam Kütüphanesine Harici Oyun Nasıl Eklenir?

Steam Kütüphanesine Oyun Nasıl Eklenir?

Steam Kütüphanesi’ne oyun eklemek isteyenlerin yapacağı işlemler oldukça basitti. Steam’e oyun eklemek için öncelikle ekleyeceğiniz oyun dosyasının yolunu bulmanız gerekir.

  • Ardından Steam’i açın ve üst menüden Oyunlar seçeneğini seçin.
  • Açılacak ek menüden Steam dışı oyunu Kütüphaneme ekle seçeneğini seçin.
  • Açılacak pencereden daha önceden seçmiş olduğunuz oyun yolunu takip ederek oyunu seçin.

İşlemleri yaparak kolayca Steam Kütüphanesi’ne harici oyunları ekleyebilirsiniz.

Steam Kütüphanesine Steam Kodları Ekleme

Steam Kütüphanesi’ne oyun eklemenin farklı bir yolu Steam Kodları eklemektir. Farklı mağazalardan Steam’de yer alan bir oyunu satın aldıysanız satın alınan 12 karakteri kullanarak Steam’e oyunu ekleyebilirsiniz.

  • Bunun için oyun kodunu aldıktan sonra yine Steam’deki oyun bölümünden Steam’de ürün kodu etkinleştir adımını takip edin.
  • Açılacak yeni pencerede oyun kodunuzu girin ve işlemleri tamamlayın.
  • Oyun eklendikten sonra indirme işlemleri de başlayacaktır. Oyun oynamaya hazır olduğunda Steam üzerinden oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.

Steam Kütüphanesi’nin tercih edilmesi, tek bir merkezden tüm oyunlara erişilmesini sağlar. Eğer sürekli Steam’i kullanıyorsanız bu şekilde diğer oyunları da eklemenizi size kolaylık tanır. Üstelik herhangi bir ücret ya da kısıtlama olmadığı için oyunları kolayca başlatabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir