Ardı ardında kırdığı rekorlarla gündeme gelen dünyanın en popüler dijital oyun mağazası Steam 2021 senesine ait verilerini açıkladı. Şirketin açıkladığı resmi verilere göre platformun kullanıcıları toplamda 4 milyon yık oyun oynadı…

Dünyanın en popüler dijital oyun mağazası Steam rakiplerine aman vermeden liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Sektörde dijital oyun mağazalarının da başlatıcısı olarak bilinen platform oyun dünyasında tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken açıkladığı verilerle de rakiplerine adeta gözdağı veriyor. Dünya genelinde milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapan şirket geçtiğimiz seneye dair rekor verilerini açıkladı.

Steam kullanıcıları toplamda 4 milyon yıl oyun oynamış

Geçtiğimiz gün Valve’nin yayımladığı 2021 yılı Steam verilerinde, oldukça dikkat çekici istatistikler yer aldı. Şirketin açıkladığı verilere göre 2021 senesinde Steam kullanıcılarının platformda oyun oynadıkları toplam süre 38 milyar saat. Bu da 4.3 milyon saate eş değer.  Ayrıca açıklanan bu veriler platform kullanıcılarında  2020 senesine göre yüzde 21 artış yaşandığını da göstermekte.

Steam 2021 yılının en iyi oyunlarını açıkladı

Steam’de kullanıcıların indirdikleri toplam veri boyutu ise 33 exabyte seviyesine çıkmış durumda. Bu da sene bazında ele aldığımızda geçtiğimiz seneye göre yüzde 30 civarında bir artış anlamına geliyor.

Buna ek olarak platformda aynı anda oyun oynayan oyuncu sayısı ise 27.4 milyona çıkmış durumda. Bu verilerle rekor kıran platformun günlük aktif oyuncu sayısı 69 milyona, aylık aktif oyuncu sayısı ise 132 milyona çıkmış durumda. Bu durum da platformun yıllık aktif oyuncu sayısında yüzde 27 artış olduğu anlamına gelmekte.

Peki siz platformun bu yükselişi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Steam’in rakipleri ilerleyen zamanlarda platformun önüne geçebilir mi? Siz hangi dijital oyun mağazasını tercih ediyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir