Steam, Valve Corparation’un geliştirdiği, dijital hak yönetimi, Bir dijital dağıtım, çok oyunculu oynanış ve iletişim sunan oyun platformudur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlar ile ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, yazılım, eklenti paketi,video ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara direk olarak çevrimiçi şekilde indirilebilmektedir. Ayrıca Steam, kullanım açısından performans sağlayan Sistem çekmecesi/sistem tepsisi (system tray) ve görev çubuğundaki pozisyonuyla benzerlerinden ayrılır.

Steam işlemcisi: Linux, Windows ve Mac OS  üzerinden yüklenerek bu işletim sistemini destekleyen oyunların, içeriklerin çalışmasına izin verir. 21 Ağustos 2018 itibarı ile; Steam Play Beta, sadece Windows için geliştirilmiş oyunların Linux üzerinde de çalıştırılmasını mümkün kılmıştır.

Steam Mağazası 2021 itibarı ile 50.000’den fazla oyun, 20.000’i aşkın indirilebilir içerik ile (DLC), pek çok oyunun deneme sürümüne (demo), yazılım ve çok sayıda video yayınına ev sahipliği yapmaktadır.  Steam aynı zamanda perakende olarak farklı sitelerden alınmış anahtarların da etkinleştirilmesine olanak sağlar.

Steam 33,6 Milyon Kişi İle Rekor Kırdı

Steam 33,6 Milyon Kişi İle Rekor Kırdı

Steam’de her zamanki gibi Counter-Strike 2 ve Dota 2, sırası ile anlık 1,2 milyon ve 730 bin oyuncu ile zirvedeydi. Listede onları sırası ile  PUBG, Apex Legends ve Baldur’s Gate 3 izledi.

Listenin devamında ise Naraka: Bladepoint, Grand Theft Auto 5, Lethal Company ve Rust yerini alırken, bunların arasında 208 bin kişi, bir oyun modunu oynadığını gösteren Source SDK Base 2007‘deydi.

Steam‘de oyun rekorunun 10 milyonu aştığına ilk kez geçen yıl da bu zamanlar içinde tanık olmuştuk ve bir önceki rekor 33 milyon 598 bin 520 eş zamanlı kullanıcı sayısıyla 2023 Mart ayında kırılmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir