Oyun dünyasının popüler isimlerinden Steam, yeni bir kırmayı başardı. Eş zamanlı kullanıcı sayısını yaklaşık olarak 30 milyona kadar çıkan başarılı oyun platformu, aktif oyuncu sayısı konusunda rekorunu tazeledi.

Oyun platformlarının sayısının artması ile beraber oyuncuların tercihini en iyi şekilde korumak konusunda başarılı olan Steam, yeni bir rekora daha imza attı. Ocak ayının ilk aylarında hazırlanan bir önceki rekora göre 28 milyon eş zamanlı kullanıcı sayısına çıkan oyun platformu 23 Ocak Türkiye saati ile 17:00’da 29.201.174 milyon aktif kullanıcı ile rekorunu bir kez daha yeniledi.

GM Watch tanıtıldı! İşte yeni akıllı saatin özellikleri

Aktif oyuncu sayısında rekor seviyeye ulaşıldı

Eş zamanlı olarak kullanıcı sayısının yanı sıra Mart 2020’de başlayan COVİD-19 karantinaları ile kaydedilen 8,1 aktif oyuncu sayısını da geride bırakmayı başaran Steam, platformda aynı anda oyun oynayan 8,5 milyon oyuncu sayısına çıktı. Kullanıcılar tarafından tercih edilen en popüler ilk iki oyun Counter-Strike: Global Offensive ve Dota 2 şeklinde belirtilirken, üçüncü sırada ise son dönemlerde ücretsiz olarak sunulan PUBG yer alıyor. Bunun yanı sıra platformun oyuncu sayısı rekoruna ulaşmasında etkili olan dördüncü oyun ise şaşırtıcı bir şekilde Yu-Gi-Oh oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir