Steam, oyunculara hizmet vermek için Charts adlı yeni bir istatistik sayfası tanıttı. Oyuncu deneyimini benzeri görülmemiş bir düzeye taşıyan sayfa; en çok satan oyunları anında, haftalık ve aylık olarak görüntüleme imkanı sunuyor. Şu anda en çok oyuncuya sahip oyunlar da görüntülenebilecek. İşte detaylar;

Başladı: Steam indirimleri 2022

Valve tarafından 2003 yılında piyasaya sürülen ve bugün dünyanın en popüler online oyun mağazası olarak büyük başarı elde eden Steam, genel kullanıcı deneyimini iyileştirecek yeni bir özelliğe kavuştu. Platform, “Steam Charts” adlı bir sayfa açarak, oyuncuların en popüler oyunları aylık ve haftalık olarak incelemesine olanak tanır. Ayrıca bu sayfada gerçek zamanlı veriler paylaşılmaktadır.

Steam Charts sayfasına gittiğinizde en çok satan oyunların yanı sıra şu anda hangi oyunun en çok oyuncuya sahip olduğunu görebilirsiniz. Ek olarak, hangi oyunların hangi ülkelerde popüler olduğunu anlamanıza olanak tanıyan ülke filtresi Charts sayfasına yerleştirilmiştir. Yani yeni bir oyun satın almak istediğinizde öncelikle bu sayfaya göz atabilir ve oyunlar hakkında genel bir fikir edinebilirsiniz. Örneğin; Türkiye’de en çok satan oyunları tek tıkla görebilirsiniz.

Steam Charts işte böyle görünüyor

steam en cok oynan oyunlar listesi ile yeni bir ozellik yayimladi

Steam’deki yeni sayfa, şu anda Steam’de kaç kişinin çevrimiçi olduğunu gösteriyor. Bu içerikte; 16 milyon 980 bin 936 oyuncunun online olduğu platformda en çok oyuncuya sahip olan oyun ise CS:GO. Şu ana kadar 441.000 243 kişi CS:GO oynuyor. En çok satanlar listesinin başında henüz piyasaya sürülmemiş olan Call of Duty: Modern Warfare 2’nin varlığını görüyoruz.

Türkiye’de en çok satan oyunlar listesi

steam en cok oynan oyunlar listesi ile yeni bir ozellik yayimladi

Geliştiricileri, aylık sıralamalar sayfalarını oldukça geniş kapsamlı ve işlevsel bir şekilde dizayn etmişler. Öyle ki Temmuz 2022’ye ait istatistikleri görmek istediğinizde, o ayın en çok satan oyunları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabiliyor, oynaması ücretsiz popüler oyunların listesini inceleyebiliyor, en çok satan DLC’leri görüntüleyebiliyor ve geliştiricilerden paylaşılan blog gönderilerine ulaşabiliyorsunuz. 

steam en cok oynan oyunlar listesi ile yeni bir ozellik yayimladi 1

Steam Grafiklerinin en çok satan bölümüne girdiğimizde sağ üstte yer alan Ülke filtresi dikkatimizden kaçmıyor. Dünyadaki veya başka bir ülkedeki tüm Steam kullanıcılarını kapsayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Sol menüden en çok oynanan oyunlara anında göz atabilir veya son hafta veya ayların istatistiklerine ulaşabilirsiniz. Elbette oyunların anlık fiyatlarını bu sayfadan görebilirsiniz. Geliştiricileri, aylık sıralama sayfalarını çok eksiksiz ve işlevsel bir şekilde tasarladı. Öyle ki 2022 Temmuz istatistiklerini görmek istediğinizde o ayın en çok satan oyunları hakkında detaylı bilgi alabilir, popüler ücretsiz oynanan oyunların listesini inceleyebilir, en çok satan DLC’leri görebilir ve bloga erişebilirsiniz. geliştiriciler tarafından paylaşılan gönderiler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir