Valve Steam için etkinliği arttıracak Steam Aileleri özelliğini resmen tanıttı. Ancak özellik beraberinde bir risk de getiriyor.

Valve, Steam için yeni bir özelliği devreye aldığını duyurdu. Yakın aile üyelerinin oyun paylaşmasını hedefleyen şirket, Steam Aileleri adında yeni bir özellik geliştirdi. Bu özelliğin amacı, aile üyelerini birbirleriyle oyun paylaşması ve oyun oynamasını sağlamak. Yeni özellik ile 5 aile üyesi aynı anda farklı oyunlar oynayabiliyor. Bu etkinliği arttıracak bir özellik olduğu gibi oyun fiyatlarının yükseldiği bir dönemde kullanıcılar için ciddi bir tasarruf sağlayabilir. Üstelik aile üyesi olarak eklenen çocuklar için satın alma işlemleri de direk diğer aile üyeleri tarafından yapılarak oyunlar paylaşıma açılabiliyor.

Steam Aileleri’ne Kaç Kişi Katılabilir?

Valve’nin tanıtımına göre Steam Aileleri en fazla 6 kişiden oluşabilecek. Aileye katılan kişiler ise ailenin ortak kütüphanesindeki tüm oyunlara erişim sağlayabiliyor. Ancak tüm oyunların paylaşıma uygun olmadığı da vurgulanmış durumda. Bu nedenle  Steam Aileleri kapsamında; Helldivers 2, Baldur’s Gate 3, Balatro, Cyberpunk 2077, Elden Ring ve Hogwarts Legacy paylaşılamayacak ve diğer aile üyeleri tarafından oynatılamayacak.  Bunun dışındaki oyunlarda ise aile üyeleri sorunsuz bir şekilde diğer oyunları oynayabilecek ve kendi kayıt dosyası üzerinden oyunda ilerleme kaydedebilecek. Paylaşılan oyunlar ise aynı anda oynanamayacak.

Steam Aileleri Özelliği Tanıtıldı Ancak Bu Detaya Dikkat!
Steam Aileleri Özelliği Tanıtıldı Ancak Bu Detaya Dikkat!

Banlanma Riskine Dikkat!

Steam Aileleri özelliği banlanma konusunda ortak hareket edilmesi nedeniyle bir risk de içeriyor. “Bir aile üyeniz bir oyunun kopyasını oynarken hile yaptığı için yasaklama alırsa, siz de o oyundan yasaklanırsınız.” denilerek açıklanan bu özellik, kullanıcıların hile yapması halinde Steam Aileleri içerisindeki tüm üyelerin banlanmasına sebep olabilir. Bu nedenle Steam’deki ilgili özelliği kullanmak isteyenlerin hilesiz bir oyun deneyimini tercih etmesi gerekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir