Steam uygulamasına getirilen aile paylaşım özelliği kullanıcıların oyunlarını ailesi ya da misafirleri ile paylaşmasına olanak tanıyor. Böylece birlikte oyun oynamak isteyen kişiler için yeni bir satın alma gerektirmeden oyun oynama imkanı sunan Steam, yeni özelliği ile oyun etkinliklerinin daha da artmasını sağlayacak.

Steam aile paylaşımı nedir?

Steam oyun platformu için getirilen yeni özellik, kütüphanedeki içeriklerin paylaşılmasını sağlar. Uygulama üzerinden eklenecek olan aile üyeleri ya da misafirler ile paylaşılabilecek olan bu oyunlar, ücretsiz bir şekilde erişilebilir olacak. Böylece oyun oynama noktasında kütüphanede aynı oyunları bulunmayan aile üyeleri ya da arkadaşlar aynı ortamda bulundukları takdirde bu paylaşım özelliğinden yararlanarak kolay bir şekilde aynı oyunları oynayabilecek. Aile paylaşımı ile ilgili yapılan açıklamalarda dikkat edilmesi gereken tek bir detaya vurgu yapıldı. Tüm oyun geliştiricileri bu yeni özelliği desteklemiyor.

Steam aile paylaşımı nasıl yapılır?

Uygulamaya gelen yeni özelliği kullanmak isteyenlerin öncelikle olarak uygulamada yer alan Steam Guard özelliğini aktif hale getirmesi gerekiyor. Ardından sol üst köşede yer alan Steam butonu aracılığı ile ayarları açmanız ve ayarlar üzerinden aile seçeneğini takip etmeniz gerekiyor.

59c4e043b16f77d85bc987c92fd9fba62650d399

Aile görünümünde paylaşılmak istenen oyun ya da uygulamaların seçilmesi ile birlikte bir sonraki ekranda kurtarma e postası ve aile erişimi için PIN belirlenmesi gerekiyor.

İşlemleri sorunsuz bir şekilde sürdürdükten sonra ise aile görünümünü aktif hale getirilebilmesi adına sağ üst köşedeki yer alan seçeneği kullanmanız yeterli.

Steam aile paylaşımı yapıldığı zamanlarda aynı oyuna paylaşım yapan kullanıcı ile birlikte sadece 1 misafir oyuncu daha katılabilmektedir. Maksimum 10 cihaz arasında paylaşılabilir olan uygulama ve oyunlarda limit 1 ile sınırlı olduğundan dolayı çok oyunculu bir şekilde 4-5 kişinin aynı oyuna giriş yapması mümkün olmamaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Steam aile paylaşımı nedir, nasıl yapılır?”

  • Merve Elvan Konukçu
    19 Ocak 2022 at 00:41

    harika içerikleriniz için teşekkürler.