Geçen yaz hizmete sunulan Starlink RV, dünyanın her yerinde internet erişimini sunan uydu internet hizmetinin bir versiyonuydu. Starlink, artık bu hizmeti Starlink Roam olarak yeniden isimlendiriyor ve dünya genelinde kullanıma sunuyor.  Kullanıcılar artık dünyanın herhangi bir yerinde Starlink ile internet erişimine sahip olabilecek. İnternet erişiminin zor olduğu bölgelerde uluslararası  dolaşım seçeneği bölgesel fiyatın aksine 200 dolar olacak.

Starlink küresel dolaşım hizmeti özelliği duyuruldu

RV paketiyle aynı şekilde, kullanıcılar 599 dolara taşınabilir  bir anten  veya  2500 dolara hareket halinde kullanım için tasarlanmış bir anten seçebilirler. Bundan önce, Starlink’in Dish olarak adlandırılan  uydu anteni ile yalnızca aynı kıtada seyahat etmek mümkün oluyordu.

Şubat ayında şirket, Starlink kapsama alanı dışında bulunan kullanıcılar dahil olmak üzere, yeni bir küresel “küresel dolaşım hizmeti” hakkında mesajlar almaya başladı.

Henüz Starlink Roam hakkında çok fazla ayrıntı yok, fakat geçen ay müşterilere gönderilen e-postaya göre bu hizmet tamamen güvenilir görünmüyor. “Starlink’in tipik yüksek hızlı ve düşük gecikmeli hizmeti aralıklı olarak düşük bağlantı hızı veya hiç bağlantı olmaması gibi durumlarla karışabilir” söyleniyor.  “Ancak, bu zamanla dramatik şekilde iyileşecek “ ifadesi de yer alıyor. Şirket,  Starlink hizmetinin ülkelerdeki yetkili kurumlara bağlı olarak değişiklik göstereceğini  de belirtti.  Yapılan açıklamalarda  Starlink,  2024 yılında  Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak.

Starlink’in denizde internet erişimini sağlamak isteyen herkes için 5000 dolarlık bir planı bulunuyor. Üstelik, karavanlar ve öteki araçlar için Flat High Performance  adı verilen çanak antenini kullanıma sunmuştu. Şirketin bu duyurusu, Amazon’un Project Kuiper müşteri cihazlarını da duyurmasından yalnızca bir gün önce geldi.

Türk Dili ve Edebiyatı Mezunuyum İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital çırak eğitimi alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir